Organizirana pripremna praktična nastava za brucoše Sveučilišta VITEZ

„Dragi studenti, dobrodošli u sredinu koja će znati kreirati i unaprijediti vaše potencijale koje nosite sa sobom, potencijale mladosti i intelektualne snage kako bi se nakon nekoliko godina, koliko provedete studirajući na našim fakultetima, formirali u zrele ličnosti koje će moći odgovoriti suvremenim potrebama tržišta rada“, poručio je prof.dr. Kadrija Hodžić, prorektor za nastavu i studentska pitanja obraćajući se brucošima Sveučilišta „VITEZ“ u okviru jednodnevne pripremne praktične nastave uoči početka akademske 2016/2017. godine, istodobno izražavajući želju za stvaranjem zdravih i pametnih pojedinaca koji će se, zahvaljujući znanjima i vještinama stečenim tijekom studija, moći suočiti sa svim izazovima današnjice uopće.

„Bez obzira koji ste fakultet odabrali, kroz obrazovni proces ćete stjecati najbolja znanja, a već nakon prve godine studija  bit će vidljiv vaš osobni i intelektualni napredak“, dodao je prof. Hodžić.

Upoznao ih je s podatkom kako su mnogi naši diplomirani studenti danas priznati stručnjaci u svojim stručnim oblastima, ne samo u BiH nego i u nekim državama Europske unije.

“Ne obrazujemo mlade ljude za biroe za zapošljavanje nego za uključivanje u procese stvaranja profesionalnih karijera“ naglasio, uz ostalo, prorektor, prof.dr. Kadrija Hodžić još jednom se zahvalivši novoupisanim studentima na ukazanom povjerenju i odabiru upravo jednog od fakulteta Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.

Studente su pozdravili i prof.dr. Ramiz Kikanović te viši asistent, mr. Erdin Hasanbegović, predavači na Fakultetu poslovne ekonomije, kao i mr. Habiba Ganić, viša asistentica na Fakultetu zdravstvenih studija te mr. Adnan Pirić i mr. Mirza Čaušević, viši asistenti na Fakultetu pravnih nauka.

Nakon upoznavanja s ovom visokoškolskom institucijom i procesom studija, brucoši su imali priliku steći uvid u aktivnosti u okviru realizacije praktičnoga rada kao sastavnog dijela nastavnog procesa. S tim u vezi studenti Fakulteta poslovne ekonomije posjetili su vodeća poduzeća u KSB, dok su studenti Fakulteta pravnih nauka boravili u Kantonalnom sudu u Novom Travniku. Istodobno, novoupisani studenti Fakulteta zdravstvenih studija posjetili su kantonalni Zavod za javno zdravstvo, a studenti Fakulteta informacijskih tehnologija obišli  suvremeno opremljene informatičke kabinete u zgradi Sveučilišta.

Novoupisani studenti oduševljeni prijemom na Sveučilištu „VITEZ“

 „Za razliku od drugih privatnih fakulteta i univerziteta, Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ najbolji je izbor za studiranje u što sam se dodatno uvjerila i nakon održane pripremne praktične nastave“, kratko je poručila novoupisana studentica na Fakultetu pravnih nauka Amila Dedić iz Bugojna. S njezinim se mišljenjem slažu  i brucoši s FIT-a, FZS-a i FPE Adin Islambegović iz Travnika, Nedžla Kovačević iz Zenice i Adnan Helja iz Bugojna.

Po njihovim riječima, nakon istraživanja fakulteta i univerziteta u SBK/KSB, upravo je Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ ocijenjeno najkvalitetnijom visokoobrazovnom ustanovom u kojoj žele stjecati znanja i vještine.