Velika čast ukazana JU Bolnica Travnik: U petak domaćini jednog od najvažnijih dešavanja iz oblasti hirurgije (VIDEO)

Travnik će 12. aprila 2024. godine ugostiti prestižnu radionicu o laparoskopskim kolorektalnim operacijama pod nazivom “Kako to ja radim!”, u organizaciji Udruženja Endoskopskih Hirurga Bosne i Hercegovine i JU Bolnice Travnik. Ova radionica predstavlja značajan događaj za medicinsku zajednicu u BiH, okupljajući vodeće stručnjake u polju endoskopske hirurgije, saznaje Travnicki.INFO.

Radionicu će voditi renomirani Prof. dr. sc. Marko Zelić iz Hrvatske, uz učešće istaknutih predavača kao što su Prof. dr. sc. Kenan Karavdić, Prof. dr. sc. Nenad Lalović, i Dr. Adnan Šatrović. Program će započeti ceremonijom otvaranja u 09:30, nakon čega slijedi serija predavanja i praktičnih radionica.

Događaj će biti obogaćen teorijskom nastavom u JU Bolnica Travnik, gde će učesnici imati priliku da se upoznaju s najnovijim tehnikama i pristupima u laparoskopskim kolorektalnim operacijama. Osim teorijskog dijela, učesnici će imati priliku za praktični rad u hirurškoj sali, uključujući vježbe na najsavremenijem CMR robotu “Versius”.

Više u izjavi dr. Adnana Šatrovića, direktora JU Bolnica Travnik