Župne obavijesti župe Vitez – Treća nedjelja (15. ožujka 2020.)

Župne obavijesti župe Vitez – Treća nedjelja (15. ožujka 2020.)

Prije mise: Danas je nedjelja solidarnosti- podsjećamo vjernike da je u trećoj korizmenoj nedjelji potrebno iskazati solidarnost prema župama u kojima su vjernici raseljeni i u kojima svećenici teško žive. Hvala vam za svaki dar.


  1. Danas je 3. korizmena nedjelja, nedjelja SOLIDARNOSTI. Hvala vam za svaki dar koji ste dali. U četvrtak je SVETI JOSIP, zaručnik Blažene Djevice Marije. Mi ga slavimo u D. Večerskoj, na groblju. Sveta misa je u 11.00 sati. Sveti Josip patron je župe Rankovići, misa je također u 11,00 sati a i naše sestre na Stanici slave toga sveca. Kod sestara na Stanici od ponedjeljka kreću trodnevnice u 17,00 sati. Na sam dan misa je u 11,00 sati. U sljedeću nedjelju je 4. nedjelja korizme i mise su po redovitom rasporedu.
  2. 13.UTORAKA SVETOM ANTI: U utorak je prvi utorak svetom Anti i taj dan započinjemo pobožnost 13. utoraka svetom Anti na Kalvariji. Krunicu svetog Ante i pobožnost krenuti ćemo u 16 i 30 sati a u 17,00 sati slavimo svetu misu.
  3. Posebnost korizmenog vremena je razmatranje Kristove muke u pobožnosti Križnoga puta. Raspored pobožnosti je petkom: Kalvarija u 15 i 30 sati; Krušćica u 16,00 sati. Dubravica u 17,00 sati te župna crkva u 17 i 30 sati.
  4. OBAVIJEST: U nedjelju nam u goste dolazi vl. Đuro Zrakić, autor nadaleko poznatog romana:“ Svi me vole samo tata ne“ On će imat u župnoj crkvi mise u 8,00 i 11,00. A nakon mise ponudit će svoje knjige.
  5. OBAVIJEST: U Jardolu, na novom groblju radi se kapelica i mrtvačnica. U tijeku je pokrivanje kapelice. Molimo, osobito župljanje iz Jardola da, koliko mogu, pomognu da se dovrši i ovaj posao. Hvala lijepa.
  6. OBAVIJEST: Dok nema škole i i mi prekidamo sa vjeronaukom za prvopričesnike i krizmanike, ministrante i pjevače.
  7. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Dragica Radman, Borka Blaškan. Umro je Stipica Vrebac/ Franje, 1957 godište. Pokopan je u Malom Ratu kod Splita. Pokoj vječni…
Prethodni članakMinistarstvo gospodarstva SBŽ-a najavilo sankcije za nerazumno povećanje cijena
Sljedeći članak“KimTec Eko” d.o.o. Vitez sve usluge radi besplatno i izdaje potvrdu da je otpadna oprema zakonito zbrinuta