Župne obavijesti župe Vitez – Petnaesta nedjelja kroz godinu (12. srpnja 2020. godine)

Župna crkva u Vitezu

Župne obavijesti župe Vitez – Petnaesta nedjelja kroz godinu (12. srpnja 2020. godine).


  1. Danas je 15. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu. U srijedu je sveti Bonaventura, biskup i crkveni naučitelj. U sljedeću nedjelju je 16. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu. U četvrtak u 18 i 30 sati, u župnoj crkvi Klanjanje Presvetom. U petak u 18,00 sati na Kalvariji, slavimo svetu misu na čast našoj Gospi Žalosnoj, a nakon toga imati ćemo kratko klanjanje.
  2. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Crkveni brak žele sklopiti: MARKO PAPIĆ, sin Zorana i Jele r. Jurčević iz Viteza i MARINA RADELJIĆ JAKIĆ, sin Zorana i Ankice r. Solomun; Crkveni brak žele sklopiti: LUKA ALILOVIĆ, sin Daria i Ankica r. Đotlo iz Viteza i KARMELA PUŠELJA, kći Vlade i Olgice r. Volić iz Viteza; Crkveni brak žele sklopiti: DAVOR KOVAČEVIĆ, sin + Snježana i + Finke r. Pranjković iz Viteza i KATARINA KRIŽANAC, kći Jadranka i Ruže r. Đotlo iz Dubravice. Mladencima Božji blagoslov.
  3. Molimo prvopričesnike koji još nisu vratili prvopričesničke haljine da ih mogu donijeti u župni ured.
  4. OBAVIJEST: Nastavili smo uređivati našu Kalvariju. U planu je napraviti novi ulaz do kapelice svetog Ante jer sve je teže i teže starijima penjati se prema kapelici. Postaje križnog puta koje su već bile pomalo narušene sanirali smo. Pravimo i stepenice kod 12 postaje jer je najveći uspon. Radove vodi naš inženjer Josip Ledić. Pozivamo vas da nam pomognete da završimo započete radove.
  5. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Jela Buzuk, Ivan Sučić. Danas u 17,00 sati na Novom groblju Jardol, misa zadušnica i ukop je Ilije Tarabe. Nakon kraće bolesti umrla je Jela Bošnjak r. Grabovac u 83. godini života u Splitu i pokopana je na Čiovu. Pokoj vječni..