Župne obavijesti župe Vitez – Nedjelja Presvetog Trojstva (7. lipnja 2020.)

Župne obavijesti župe Vitez – Nedjelja Presvetog Trojstva (7. lipnja 2020.).

  1. Danas je nedjelja Presvetog Trojstva i mise su u našoj župi po redovitom rasporedu. U utorak je 13. utorak svetom Anti. U pola šest krunica i pobožnost a u 18,00 sati slavimo svetu misu u Mošunju. U četvrtak je zapovjedna svetkovina TIJELOVO. Mise su u župnoj crkvi u 8,00, 11,00 te 18,00 sati. U 18,00 ćemo slaviti misu a onda kreće i procesija oko crkve, a nakon procesije KLANJANJE PRESVETOM. Nakon klanjanja crkva će biti otvorena do 22 sata, tako da ćete moći dolaziti i molite se pred Presvetim u tišini.Tijelovo je jedna od 5 zapovjednih svetkovina u Katoličkoj crkvi. Zato pozivamo sve vjernike, osobito prvopričesnike i krizmanike, da dođu na svetu misu i procesiju koja će biti poslije svete mise. ZAMOLJAVAMO I SVE GOSPODARSTVENIKE KOJI SU KATOLICI DA ZATVORE SVOJE RADNJE I TRGOVAČKE CENTRE. U sljedeću nedjelju je 11. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu. Pod misama ćemo prikupljati vaše darove za siromašne jer je 11. nedjelja nedjelja KRUHA SVETOG ANTE.
  2. NAJAVA: OSMICA: U srijedu je godišnjica stradanja osmero djece- misu za poginulu djecu slavit ćemo kod spomenika OSMICE U 18,00 sati. Na taj dan nema večernje mise u župnoj crkvi.
  3. NAJAVA: SVETI ANTO; U subotu je sveti Anto Padovanski, patron župe u Busovači i drugi patron u Docu. Sveti Anto je i zaštitinik Mošunja. U župnoj crkvi misa samo rana u 8,00 sati. Nema večernje mise. Svečanu misu u 18,00 sati u Mošunju predvodi fra Pero Vrebac. Pod ovom misom u Mošunju bit će blagoslov djece. U petak u 18,00 sati imat ĆEMO UOČNICU SVETOM ANTI U MOŠUNJU. Misa je za sve bolesne i one koji trpe bolove, bilo fizičke, bilo duhovne. Sve vas pozivamo da dođete i da slavimo ovoga velikoga Božjeg ugodnika.Svetkovinom svetog Ante završavamo pobožnost 13. utoraka svetom Anti. Sad ćemo nastaviti sa pobožnošću PETKOM NA KALVARIJI- GOSPI ŽALOSNOJ. Sveta misa na Kalvariji bit će petkom u 18,00 sati.
  4. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Mara Rajić i Mirko Filipović. Pokoj vječni…
Prethodni članakVečeras 19. Večernjakov pečat: Ne propustite izbor Osobe godine!
Sljedeći članakOsobe godine tri liječnika – dvije Sarajke i Banjolučanin: Alemka Markotić, Darija Kisić Tepavčević i Alen Šeranić