Župne obavijesti župe Vitez – Devetnaesta nedjelja kroz godinu

Župna crkva u Vitezu

Župne obavijesti župe Vitez – Devetnaesta nedjelja kroz godinu, 9. kolovoza 2020.


  1. Danas je 19. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu. U utorak je SVETA KLARA, djevica, utemeljiteljica franjevačkog reda sestara klarisa. Sveta Klara se posebno časti na Brestovskom. Sveta misa je u 11,00 sati. U petak u 18,00 sati na Kalvariji imamo svetu misu našoj Gospi žalosnoj. U subotu je SVETKOVINA UZNESENJA BLAŽENE DJECICE MARIJE, Velika Gospa. Kod nas su mise u župnoj crkvi, 8,00,11,00 i 18,00 sati. Velika Gospa je zapovjedna svetkovina, te molimo sve gospodarstvenike da zatvore svoje radnje i time dopuste da vjernici odu na svete mise.Velika Gospa se slavi u Docu. Župa se priprema trodnevnicama u 18,00 sati. Na sam dan svečana misa je u 11,00 sati. U sljedeću nedjelju je 20. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu.
  2. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: S pomoću Božjom crkveni brak žele sklopiti: MARIN BLAŠKAN, sin Perice i Ludmile r. Marić iz Viteza i ANITA ŠKORO, kći + Zlatka i Viktorije r. Šilj iz Bučića; S pomoću Božjom crkveni brak žele sklopiti: GORAN MAROS, sin Ante i Milke r. Vrhovac sa Putićeva i NIKOLINA PAPIĆ, kći Zvonke i Jelene r. Šipić iz Viteza. Mladencima Božji blagoslov.
  3. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Kata Kovač r. Ivanković. Umro je Ivo Matić. Misa zadušnica i ukop su danas u 16,00 sati na groblju Nebašce.
Prethodni članakPrije pandemije umirovljenici su živjeli teško, sada je situacija kritična
Sljedeći članakPredstavom “Put po svijetu” GKM-a Vitez nastavlja se ovogodišnji BuFEST