Župne obavijesti župe Vitez – 26. nedjelja kroz godinu

Župna crkva u Vitezu

Župne obavijesti župe Vitez – 26. nedjelja kroz godinu.

1. Raspored misa i Sv. Mihovil

• Danas je 26. nedjelja kroz godinu, ujedno i spomendan sv. Vinka Paulskoga. Danas slavimo mise zahvalnice na grobljima Zvizda, Krušćica i Staro groblje Mošunj.

• U utorak su sv. Mihovil, Gabrijel i Rafael, arkanđeli. Ovi veliki arkanđeli su zaštitnici župe Ovčarevo.  Župa će se pripremati trodnevnicama u 17 sati. Na sam dan, svečana sveta misa je u 8 te 11 sati. I naša je policija pod zaštitom ovih arkanđela. Zato ćemo u utorak u 8 sati u župnoj crkvi slaviti misu za poginule policajce.

• Klanjanje Isusu imamo, kao i inače, četvrtkom i petkom u 18:30 u župnoj crkvi.

• U petak je prvi petak, a u subotu prva subota u mjesecu. U petak je sv. Tereza od Djeteta Isusa. U subotu su sveti Anđeli čuvari.

• U sljedeću nedjelju je 27. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu.

2. Sv. Franjo i Gospin mjesec

• U nedjelju slavimo i svetkovinu svetog Franje Asiškoga, zbog toga i nemamo misa zahvalnica po grobljima. Sv. Franjo je zaštitnik našega samostana u Gučoj Gori. Svečana sveta misa je u 11 sati.

• Dan prije slavimo obred preminuća Sv. Franje Asiškog, također u Gučoj Gori, nakon svete mise u 18 sati. U našoj župi taj dan nećemo slaviti večernju misu.

• U četvrtak, prvi dan trodnevnice sv. Franji u Gučoj Gori, i trećoredci čitavoga našeg kraja imaju primanje i zavijete. Molimo sve naše trećoredce koji žele ići da se prijave u župni ured do srijede u podne. Polazak je u 16:30 ispred župne crkve. Ovom prilikom pozivamo i sve vas da se pridružite trećem redu, ako imate imalo želje.

• U četvrtak je 1. listopada. Mjesec listopad je posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Svaku večer od 17:30 u župnoj crkvi moliti će se krunica. Pozivamo svu djecu, a osobito prvopričesnike da dođu i zajedno s časnom sestrom mole krunicu.

3. Kateheza

• Raspored župne kateheze:

Frama – subota u 19 sati; Zbor mladih Frame – utorak i petak u 19:30.

Dječji zbor – subota u 11 sati u župnoj dvorani; Ministranti – subota u 12 sati u župnoj crkvi.

Vjeronauk za prvopričesnike – svi sastanci subotom: Stara Bila – u školi u 9 sati; Vitez – u župnoj dvorani u 10,00 sati. Dubravica – kod crkve u 10:15; Kruščica – kod crkve u 11:15.

• Ovoga tjedna počinjemo i s vjeronaukom za krizmanike, i to ovim rasporedom:

Dubravica – ponedjeljkom sedmi sat u školi; Stara Bila – subotom u 10 sati kod škole; Vitez

– ovaj put ponedjeljkom nakon školske nastave u župnoj crkvi za sve krizmanike, a ubuduće ćemo se podjeliti u grupe.

4. Darovatelji

• Darovatelji: Ankica Brkan (Vladimira) 50 €, Jadranko Palavra 50 KM, Pero Rajić-Mišković 20 KM; Marijan Babić 100 KM, Ružica Marić 100 €, Ivica Livačić Drage 50 KM; N.N. 200 kn; Ilija Buha 50 KM; Drago Plavčić (Dubravica) 50 KM; Krunoslav Baškarad 100 KM; Ivona Livančić 100 KM; N.N. 100 KM.

• Za Kalvariju: Pero Rajić-Mišković 30 KM; Drago Plavčić 50 KM; Anđelka Filipović 100 KM; Rafael Visković 100 KM.

5. Navještaji

(1) Crkveni brak žele sklopiti: Valentin Đotlo, sin Željka i Anđelke r. Piliškić sa Divjaka; i Martina Matošević, kći Ante i Ljubice r. Lovrinović iz Podolca.
(2) Crkveni brak žele sklopiti: Neven Križanac, sin Vlade i Ankice r. Perić iz Ovčareva; i Franciska Stojak, kći Ivice i Dragice r. Martinović iz Marosa.
(3) Crkveni brak žele sklopiti: Mario Maslać, sin Nikice i Nade r. Mucić iz Zagreba i Irena Budimir, kći †Ivana i †Marije r. Pocrnja iz Malog Mošunja.

6. Pokojni

• Prošloga tjedna u našoj je župi preminula Anđa Jerkić r. Petrović. Pokopana je na groblju Prahulje. Pokoj vječni daruj joj…