Župne obavijesti župe Vitez – 11. nedjelja kroz godinu

Župna crkva u Vitezu

Župne obavijesti župe Vitez – 11. nedjelja kroz godinu.

  1. Danas je 11. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom raspored. Dan je Kruha svetog Ante i hvala vam lijepa na svakom vašem daru za siromašne. U petak je SRCE ISUSOVO. Srce Isusovo je zaštitnik Gornje Večerske. Sveta misa je na groblju u 17,00 sati. U petak započinjemo i pobožnost našoj Gospi žalosnoj na Kalvariji. Misa je u 18,00 sati. U subotu je Srce Marijino. U sljedeću nedjelju je 12. nedjelja kroz godinu, mlada nedjelja, nedjelja slavlja SVETE PRIČESTI i mise će zbog SLAVLJA SVETE PRIČESTI bit po ovom rasporedu: Župna crkva: 8,00 i 11,00 sati; Dubravica u 9,00 sati, Topala u 9,00 sati, Mošunj u 9,00 sati te večernja misa u 18,00 sati. Nema mise samo na Kruščici.
  2. OBAVIJEST ZA PRVOPRIČESNIKE: U subotu je, u župnoj crkvi u 14,00 sati, ispovijed za PRVOPRIČESNIKE. U dogovoru sa časnom sestrom podignut ćete svoje haljinice i nakon svete pričesti ih uredno oprane vratiti. Kao i prošlih godina niste dužni platiti ništa, nego tko želi može poslje svete pričesti darovati nešto za organizaciju „Marijini obroci. To je organizacija koja hrani gladnu djecu diljem svijeta. U nedjelju, 21. lipnja svi prvopričesnici trebaju doći do pola 11 u župnu crkvu. Službeni fotograf je Zoran Strukar, foto Brzoka.
  3. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Crkveni brak žele sklopiti: DANIJEL KOZINA, sin Vlatka i Finke r. Marinčić iz Viteza i SLAVICA GRGIĆ, kći Marka i Finke r. Mlakić iz Viteza. Crkveni brak žele sklopiti: MARKO GREBENAR, sin Pere i Ane r. Žepačkić iz Viteza i IVONA BABIĆ, kći Ljupka i Marice r. Perić iz Viteza; Crkveni brak žele sklopiti: IVAN ZABOJ, sin Vinka i Bogdane r. Augustinović iz G. Putićeva i MATEA ALILOVIĆ, kći Pere i Božane r. Knežević iz Viteza. Mladencima Božji blagoslov.
  4. ČESTITKA: U moru svega negativnoga što nas okružuje evo jedna prelijepa vijest. Naime, supružnici KARLO BATALIJA I LUCIJA BATALIJA, R. LOVRINOVIĆ, slave 60 godina crkvenog braka. Oni su točno 13. lipnja 1960 godine u župnoj crkvi u Busovači, rekli jedno drugom DA. Dragi jubilarci, vi ste vijest ne samo za našu župu nego i za svoju djecu, za svoju unučad, za svijet; jer bez obzira što mnogi odustaju, vi ostajete zajedno, vjerni jedno drugomu u dobru i zlu. Od srca čestitamo.
  5. UMRLI I PROŠLOM TJEDNU: Ljubomir Zvonar. Umrla je Spomenka Barišić. Misa zadušnica i ukop u 16,00 sati je u ponedjeljak na groblju Kraljevica. U prometnoj nesreći u Njemačkoj smrtno je stradao naš župljanin Miroslav Šantić. Još ne znamo o danu i vremenu ukopa. Pokoj vječni…