Župne obavijesti župe Svetog Juraja – četvrta korizmena nedjelja (22. ožujka 2020. godine)

Župne obavijesti župe Svetog Juraja – četvrta korizmena nedjelja (22. ožujka 2020. godine).


  1. Danas je 4. korizmena nedjelja. U srijedu je BLAGOVIJEST, NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO. U sljedeću nedjelju je 5. nedjelja kroz godinu.

VAŽNO: VEČERAS NEMA VEČERNJE SVETE MISE U 18,00 SATI RADI ODREDBE FEDERALNOG MINISTARSTVA KOJE KAŽE DA NAKON 18,00 SATI ZABRANA JE KRETANJA GRADOM.

2. OBAVIJEST: Dragi naši župljani! Uslijed ubrzanih promjena situacije oko koronavirusa i imajući na umu nove mjere, koje je 17. ožujka 2020,. proglasio Federalni stožer civilne zaštite prema kojima se naređuje otkazivanje održavanja svih javnih skupova u Federaciji BiH, u skladu s propisima o javnom okupljanju i po naredbi Vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, I MI U ŽUPI SVETOG JURAJA, SA BOLOM U SRCU VAS INFORMIRAMO DA OD DANAS U NAŠOJ ŽUPI NEDJELJOM I RADNIM DANOM, NEĆE BITI MISA SA NARODOM. Mi ćemo svećenici radnim danom slaviti tihe mise ujutru u 8,00 te navečer u 18,00 sati za pokojne koje ste vi uplatili. Vi dalje možete uplaćivati mise i naš župni ured je otvoren za sve vas uvijek. Naše crkve ostaju svakim danom otvorene ujutru od pola 9 pa navečer do 17,00 sati, DAKLE NE 20,00 kako piše u listiću. Možete dolaziti i moliti se, ali ne u skupinama. Otkazuju se i velike uskrsne ispovijedi i ispovijed bolesnika. Prestajemo i sa Križnim putom na svim mjestima. Crkveni sprovodi obavljaju samo s najbližima i bez pogrebne mise, koja će se prikazati nakon prestanka važenja ovih mjera. Obvezu svete mise možete zamjeniti molitvom, postom, dobrim djelima, čitanjem Božje riječi, molitvenim sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. I mi ćemo svake nedjelje prenositi župnu misu iz naše crkve u 11,00 sati putem facebooka streaminga. Bit će te informirani.Tijekom prijenosa euharistijskog slavlja posebno se združite primanjem duhovne pričesti.

I na koncu dragi naši župljani, ne bojte se. Bog je s nama. Tražite u ovom vremenu korizme Isusovo lice, lice koje je tako milosrdno i puno ljubavi. Mi fratri smo uz vas i molimo za vas. Molite i vi za nas. Molimo svi za liječnike i medicinske sestre, za sve oboljele i neka nas sveti Juraj i Blažena Djevica Marija prati i štiti od svakog zla.

3. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Anica Šakić. Pokoj vječni daruj.