Županijski sud u Novom Travniku: 26 godina zatvora za ubojstvo 81-godišnjaka

Županijski sud u Novom Travniku osudio je nepravomoćno Kenana Huseljića na 26 godina zatvora zbog ubojstva 81-godišnjeg Karla Jurčevića 2012. godine.

U presudi je navedeno da je Kenan Huseljić (1990) u siječnju 2012. godine iz koristoljublja ubio 81-godišnjeg Karla Jurčevića u njegovoj kući u naselju Dolac na Lašvi kod Travnika, nakon čega mu je iz novčanika uzeo 400 KM.

Kako je istaknuto, Huseljić je starca napao udarajući ga u glavu, A potom ga je ubo nožem u predjelu leđa, te ga je oborio na pod. Nakon toga je pritiskao njegov grudni koš, polomivši mu rebra i grudnu kost.

S obzirom na to da je 81-godišnjak pružao otpor, svezao mu je ruke i noge, dok mu je na usta stavio platneni povez, te ga je stezao dok starac nije preminuo.

U presudi, koju je pročitao sudac Mehmedalija Huseinović, navedeno je da je kazna dugotrajnog zatvora Huseljiću izrečena s obzirom na to da je dokazano da je planirao ovo kazneno djelo, te je iz koristoljublja, na okrutan način ubio 81. godišnjeg starca.

Nismo imali drugog izbora nego izreći kaznu dugotrajnog zatvora. Optuženi je očigledno imao namjeru učiniti ovo djelo. Planirao je i došao pred kuću žrtve, te na okrutan i bestijalan način počinio ubojstvo – kazao je sudac, obrazlažući presudu piše Fena.

Sudac Huseinović je, također, naveo, da je u posljednje vrijeme sve više sličnih kaznenih djela, u kojima su meta starije osobe, tako da se mora poslati jasna poruka da to mora biti zaustavljeno.

Izrečena presuda Huseljiću je nepravomoćna i na nju postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Federacije BiH.