Županijski odbor HSS-a uložio Vladi SBŽ-a osam amandmana, ali svi su odbijeni

Svih osam amandmana koje je srednjobosanskoj županijskoj Vladi i Skupštini uputio Ž.O. HSS-a su odbijeni, a što je razlog priopćenja kojega je javnosti u srijedu uputio predsjednik ŽO ove stranke, Anto Lozančić.

Riječ je o sjednici županijske Skupštine na kojoj je razmatran i usvojen prijedlog županijskog proračuna za 2011. godinu.

„S obzirom da se radilo o prijedlozima amandmana čiji je osnovni cilj bio ukinuti povećanje primanja za političke stranke predloženo od županijske Vlade, te odustajanje  od nabavke automobila za pojedina ministarstva, a ta sredstva usmjeriti na nabavku sanitetskih vozila domovima zdravlja, naš zastupnik takav prijedlog županijskog proračuna nije podržao“, ističe se u priopćenju za javnost.

U priopćenju se također navodi kako je HSS podnio amandman u kojemu se traži ukidanje plaćanja rada u povjerenstvima. Riječ je poslu koji se obavlja u sklopu radnog vremena a za što uposlenici za svoj rad primaju plaće koje su daleko veće od plaća, za isto stručno obrazovanje, u, recimo, privatnom sektoru.

„Vlada je ovaj amandman  već odbila što najoštrije osuđujemo, smatramo takvu odluku neprihvatljivom, a ukoliko Skupština odbije ovaj amandman HSS će biti protiv predloženog zakona“, kaže se u priopćenju, te se zaključuje kako će HSS i ubuduće ukazivati na propuste, na sve ono što u ovoj stranci drže neracionalnim, nelogičnim i neprihvatljivim. Istovremeno će, iz poručuju iz ŽO HSS-a, dati potporu svim razumnim i racionalnim prijedlozima koji se nađu na raspravi u srednjobosanskoj županijskoj Skupštini.

Zvonimir Čilić / VL

Prethodni članakAmbiciozno u nastavak sezone
Sljedeći članakKardinal Puljić – Hvala svima u bolnici u N. Biloj za sve što su činili u ratu