Županijska karate liga: 30 medalja za karate klub Mladost iz Vitez

U  nedjelju 17.11.2019. godine, održano je peto kolo županijske karate lige SBK/KSB za 2019 godinu. Turnir je održan u organizaciji karate kluba „Vezir“ Travnik, a učešće je uzelo preko 370 natjecatelja iz 17 klubova u 483 kategorije.

Članovi karate kluba „Mladost“ Vitez  su osvojili 30 medalja  i to 10 zlatnih, 8 srebrnih i 12 brončanih medalja, te u ukupnom poretku zauzeli visoko treće mjesto sa osvojenih 46 bodova.

Zlatne medalje osvojili su Adilović Hamza i Nedžmina Varupa u katama, Belmin Spahić, Luka Šapina, Ajdin Sivro, Nedžmina Varupa, Ema Bešić, Azra Subašić, Emina Spahić i ženska kadetska i juniorska ekipa u borbama, srebrne medalje su osvojili Hana Smajlović i Semin Hidić u katama, Husein Selava, Harun Redžić, Muhamed Čićak, Hana Smajlović, Armina Smajić i djevojčice ekipno u borbama, dok su se brončanim medaljama okitili Luka Biletić, Danijel Strukar, Muhamed Čičak i Ferid Selava u katama, Emin Hidić, Ema Bešić, Edna Jusufbašić, Dominika Maleš, Tea Pavlović, Hurem  Berina, Ajna Sivro i Elmedin Sivro u borbama.

Iz karate kluba Mladost poručuju da su zadovoljni postignutim rezultatima i plasmanom koje njegovi članovi ostvaruju na svakom nastupu na kojem se pojave.