ŽUPA VITEZ: Župne obavijesti – Prva nedjelja došašća

Župne obavijesti župe Vitez – Prva nedjelja došašća (1. prosinca 2019. godine).

1. Danas je 1. nedjelja došašća, MLADA NEDJELJA, čime ujedno započinje i nova liturgijska godina, te od ponedjeljka, od sutra, u župnoj crkvi i Kruščici počinju mise zornice u 6 sati. Svima nam je to izvrsna prilika za intenzivniji duhovni život. Prije mise biti će prigoda za sakrament svete ispovijedi. Od sutra neće biti svetih misa u 8,00 ujutru, nego će bit mise zornice i večernje mise u 18,00 sati. Ovakav raspored misa trajat će sve do Božića. Preporučamo svima onima koji se zbog posla ne mogu ispovjediti u redovnim terminima u vrijeme zajedničke ispovijedi da mogu iskoristiti zornice i ispovjediti se. U petak je sv. Nikola, biskup. U petak je prvi petak u mjesecu a u subotu, prva subota u mjesecu. U sljedeću nedjelju je Bezgrešno začeće Blažne Djevice Marije, druga nedjelja došašća i mise su po redovitom rasporedu.

2. U ponedjeljak, dakle sutra u 17,00 sati sastanak za Treći Franjevački red.

3. U narednom tjednu ispovijedati ćemo bolesne i nemoćne. Ako netko ima novi neka se javi prakaraturima. Molimo prakarature da budu na raspolaganju za pomoć pri ispovijedanju i da dođu do nas. Ispovijed krećemo od 9,00 sati ujutru.
RASPORED ISPOVIJEDANJA BOLESNIH I NEMOĆNIH:
PONEDJELJAK: Gornja i Donja Večerska, Očice i Gačice, Kamenjače. UTORAK: Krčevine, Jardol, Divjak, Stari Vitez. SRIJEDA: Dubravica, Šantići, Žume i Nadioci. ČETVRTAK: Grad, Podgradina, Rijeka i Kruščica. PETAK: Veliki i Mali Mošunj, Marosi, Stara Bila.

4. NAJAVA BOŽIĆNE ISPOVIJEDI ZA ŽUPU VITEZ
Subota, 7. prosinca
TOPALA: 10 i 16,00 sati
KRUŠČICA: 10,00 i 16,00 sati
DUBRAVICA: 10 i 30 I 16 i 30 sati
VITEZ: 11,00, 15,00 i 17,00 sati

5. NAJAVA: U petak, 06. prosinca u 19,00 sati u kino dvorani Vitez dogodit će se nesvakidašnji događaj. Udruga Volim Vitez zajedno sa našim župnim uredom upriličuje SVEČANU AKADEMIJU U POVODU OBLJETNICE ROĐENJA BISKUPA FRA JOZE GARIĆA, Vitežanina. Nažalost mnogi ne znaju za njega a spada u najveće osobe ne samo Viteza nego i naše provincije. Sve vas iz srca pozivam da dođete i uživate. Da budemo svi ponosni što je jedan takav čovjek iz naše župe.

6. NAJAVA: U srijedu, 04. prosinca u kazališnoj dvorani Vitez s početkom u 19,00 sati dogoditi će se koncert pod nazivom: U SUSRET BOŽIĆU. Svi ste pozvani.

7. NAJAVA: U nedjelju u našu župu dolaze ZLATNI DUKATI, odnosno NAJBOLJI HRVATSKI TAMBURAŠI. Nakon večernje mise koja je u 18,00 sati imat će koncert u župnoj crkvi. Dobro došli svi.

8. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Zoran Botići, Milka Šarić a naša župljanka Ivka Strukar je teško bolesna traži od župe oprost.