ŽUPA VITEZ: Župne obavijesti – Dvadeset četvrta nedjelja kroz godinu

Župne obavijesti župe Vitez – Dvadeset četvrta nedjelja kroz godinu (16. rujna 2019. godine).

1. Danas je 24. nedjelja kroz godinu, ujedno slavimo i Gospu Žalosnu. Budući da je u subotu sv. Matej, u sljedeću nedjelju u 11,00 sati, bit će proslava sv. Mateja u KRUŠČICI i jesenska misa zahvalnosti na groblju KRUŠĆICA. Trodnevnica sv. Mateju je u ČETVRTAK, PETAK I SUBOTU u 18,00 sati. U 17 i 30 molit će se krunica i litanije Gospine. Treći dan trodnevnice, tj. u subotu, večernja misa u Kruščici biti će za SVE POGINULE U BOBAŠIMA. Uz trodnevnice bit će mogućnost za sakrament pomirenja. U četvrtak nema klanjanja u župnoj crkvi zbog trodnevnice. U nedjelju će također biti misa zahvalnica na grobljima: ZABILJE I ZVIZDA. Imate i župnom listiću raspored svih misa zahvalnica za ovu godinu. U sljedeću nedjelju mise su po redovitom rasporedu.

2. U srijedu, petak i subota su jesenske kvatre u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži. Kvatreni tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 21. rujna.

3. POBOŽNOST SV. LEOPOLDU: Srijedom u Dubravici u 18,00 sati.

4. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: S pomoću Božjom ženi se: JOŠKO MARŠIĆ, sin Drage i Milene r. Alerić iz Splita i uzima: NIKOLINU ŽABIĆ, kći Jake i Ane r. Piličić iz Viteza; S pomoću Božjom ženi se: JOSIP MALENICA, sin Stipe i Jele r. Arapović iz Busovače i uzima: ILIJANU OMAZIĆ, kći Joze i Anice r. Bralo iz Viteza;
S pomoću Božjom ženi se: ANTO PETROVIĆ, sin Veska i Željke r. Blaškan iz Malog Mošunja i uzima: MARTINU KUREVIJU, kći Mirka i Katice r. Gazibarić iz Malog Mošunja; S pomoću Božjom ženi se: IGOR STJEPIĆ, sin Mije i Svjetlane r. Bjekić iz Viteza i uzima: KRISTINU KRIŽANAC, kći Franje i Slavice r. Grabovac iz Viteza;
S pomoću Božjom ženi se: TOMISLAV IVANOVIĆ, sin Petra i Ivanke r. Dujić iz Rakitja i uzima: IVONU JUKIĆ, kći + Ljupka i Slavice r. Jukić iz Viteza;
S pomoću Božjom ženi se: DAVOR KARIN, sin Krune i Anke r. Strukar iz Viteza i uzima: KATARINU RAJIĆ, kći + Drage i Marice r. Bilić iz Viteza.

5. OBAVIJEST: U srijedu u 17,00 sati u župonoj crkvi slavit će se sveta misa povodom 28. osnivanja Viteške brigade.
6. NAJAVA: Hodočašće u Međugorje je 12 i 13 listopada, subota i nedjelja. Polazak je 12. subota ispred župne crkve u 7,00 sati ujutru. Karta je 50 km. Možete se prijavljivati u župnom uredu.

7. NAJAVA: Šestog listopada, nedjelja u našoj župi dogoditi će velik događaj, 11. bogoslova će imati vječne zavjete. To je još jedan korak bliže svećeništvu. Vas molimo da nam pomognete, ako netko može darovati svinju ili jare jer ćemo imati, ako bogda iza kuće ručak. Unaprijed hvala.

8. NAJAVA: Sutra u 17,00 sati u prostorijama župne dvorane u Vitezu sastanak FSR.