ŽUPA VITEZ: Župne obavijesti – Devetnaesta nedjelja kroz godinu (11. kolovoza 2019. godine)

Župna crkva u Vitezu

Župne obavijesti župe Vitez – Devetnaesta nedjelja kroz godinu (11. kolovoza 2019. godine).

“1. Danas je 19. nedjelja, kroz godinu, KLARA ASIŠKA i mise su po redovitom rasporedu. U četvrtak je SVETKOVINA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE, VELIKA GOSPA. U našoj župi mise su: ŽUPNA CRKVA U 8,00, 11,00 te 18,00 sati. Velika Gospa je patron župe Dolac. Župa će se pripremati trodnevnicama u 18,00 sati. U sljedeću nedjelju je 20. nedjelja kroz godinu i mise su po redovitom rasporedu.

2.U srijedu neće biti mise svetom Leopoldu zbog trodnevnice Velikoj Gospi u Docu.

3.U petak u 18,00 sati na Kalvariji slavimo svetu misu na čast našoj Gospi Žalosnoj, a nakon toga imati ćemo kratko klanjanje.

4.ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: S pomoću Božjom ženi se: BRUNO VALJAN, sin Frane i Ankice r. Kesten iz Viteza i uzima: MARIJANU BARBIĆ, kći Bože i Ivanke r. Pranjković; S pomoću Božjom ženi se: NIKOLA BOŽO MATIJANIĆ, sin Ante i Dragice r. Rajić iz Viteza i uzima: VALENTINU ALILOVIĆ, kći Vinka i Dijane r. Miličević iz Busovače; S pomoću Božjom ženi se: BOJAN VIDOVIĆ, sin Ive i Milijane r. Popović iz Viteza i uzima: MIJU ŠIMUNOVIĆ, kći Bernarda i Snježane r. Rajić iz N. Travnika; S pomoću Božjom ženi se: NIKOLA PLAVČIĆ, sin + Marinka i Zorice r. Batinić iz Viteza i uzima: MANUELU ANNU WINK, KĆI Joachima i Marie Anne Wink iz Leverkusena; S pomoću Božjom ženi se: IVAN GAVRIĆ, sin Živka i Anke r. Filipović iz Beča i uzima: NIKOLINU VUJICU, kći Miljenka i Zore r. Žutić iz Beča. S pomoću Božjom ženi se: LUKA ŠANTIĆ, sin Vlatka i Marije r. Solomun iz Viteza i uzima: IVANU ĆURAK, kći Marka i Ankice r. Plavčić iz Viteza. S pomoću Božjom ženi se: MARIO ŠARIĆ sin Anđelka i Kate r. Martinović iz Gornje Večerske i uzima: ANU MARIJU DIDAK, kći Marka i Snježane r. Barbarić iz Ovčareva. Mladencima Božji blagoslov.

5 .NAJAVA: U nedjelju, 18. kolovoza na groblju Zaselje, župa Bučići, u 11,00 sati, slavi se sveti Rok.

6.NAJAVA: Autoprevoznik Šarić organizora hodočašće u Olovo za Veliku Gospu. Polazak je u četvrtak u 7 i 30 ispred župne crkve u Vitezu. Karta je 15 KM.

7. ZAMOLBA: Učetvrtak je Velika Gospa. Svetkovina Uznezenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Velika Gospa je od najvećih blagdana koji se štuju kod katoličkih vjernika, posebice u hrvatskom narodu. U traženju odgovora na goruća životna pitanja kršćanin ne može imati većeg uzora i moćnije zagovornice od nje, koju nam je Bog ostavio, kao veliki znak nade i utjehe. Ona nije tražila kako sebično uživati život, već kako ga odgovorno živjeti služeći mu. Nije ugađala sebi, već radosno služila Bogu i ljudima. Stoga zamoljavam sve vlasnike trgovačkih centara da zatvore svoje radnje ili u najmanju ruku skrate radno vrijeme, kako bi vjernici mogli hodočastiti u Dolac ili u koje drugo svetište ili doći kod nas u župnu crkvu na misu. Unaprijed hvala, a vas dragi vjernici molimo: ne idite i ne kupujte u te dane, po trgovinama”, stoji u župnim obavijestima župe Vitez.