ŽSB u zakonskom roku dobila Proračun za 2015. godinu

Proračun Županije Središnja Bosna u iznosu od 171.974.847,00 KM usvojen je na drugoj redovitoj sjednici Sabora ŽSB održanoj u ponedjeljak 30. ožujka 2015 godine.

Proračun je usvojen s 23 glasa od ukupno 30 zastupnika koliko ih broji Sabor. Za Proračun su glasovali i zastupnici Kluba Hrvata, njih 11, predvođeni predsjednicom Kluba Lidijom Bradara i predsjednicom ŽO HDZ BiH ŽSB. Ruke za Proračun digli su usprkos činjenici da je Vlada ŽSB odbila predložene amandmane zastupnika HDZ BiH.

Radi zaštite interesa proračunskih korisnika, Klub Hrvata zasad je, ali ne i definitivno, odustao od predloženih amandmana. Predsjednica Kluba Bradara je istaknula kako uskoro očekuje uspostavu nove Vlade ŽSB, koja će u Rebalansu pronaći načina i uvrstiti HDZ-ova četiri amandmana.

Predsjednica Kluba Hrvata Lidija Bradara prilikom usvajanja Proračuna za 2015. godinu još je jednom izrazila žaljenje što ovaj najvažniji politički dokument nije donesen u prosincu prošle godine na čemu je insistirao Klub Hrvata koji je za usvajanje Proračuna bio spreman krajem prošle godine. „Od svega je ipak najvažnije da ŽSB i svi proračunski korisnici mogu nastaviti normalno funkcionirati”, istaknula je Lidija Bradara, predsjednica Kluba Hrvata u Saboru ŽSB.

Prethodni članakPero Gudelj jedan od najuspješnijih poduzetnika jugoistočne Europe
Sljedeći članakBaždarević uoči sutrašnje utakmice: Austrija je dobra, ali nije favorit