ŽSB: U protekla 24 sata testirano 150 osoba, nema novozaraženih, u Vitezu spriječeno žarište

Odlične vijesti priopćio je danas Anto Matić, ministar zdravstva i socijalne politike Županije Središnja Bosna. Naime, tijekom protekla 24 sata iz ŽSB je testirano 150 osoba i svi testovi su negativni. 

Ovo je posebno značajno, jer su testirani štićenici i korisnici, kao i osoblje Doma za stare i nemoćne “Sveti Josip” u Vitezu. Naime, osoba kojoj je jučer stigao pozitivan nalaz na koronavirus je djelatnica ovoga doma. 

“Situacija je bila prilično ozbiljna, jer se radi o mjestu u kojem borave osobe koje spadaju u izuzetno rizični skupinu. Informacija da nema novozaraženih je tim više značajna i u međuvremenu smo poduzeli sve mjere na pronalasku eventualnih kontakata i stavljanja istih pod nadzor. Ipak, najbitnije je da smo preventivnim mjerama kontrole, koje smo proveli u svim domovima za stare i nemoćne, uspjeli otkriti ovaj za sada izolirani slučaj i spriječiti mogućnost stvaranja žarišta tamo gdje je najopasnije”, kazao je za Vitez.info ministar Matić. 

U ŽSB do sada je zabilježeno 39 slučajeva koronavirusa, od čega je 27 oporavljenih, te još 10 aktivnih. Dvije osobe su preminule, a na bolničkom liječenju su trenutno 2 osobe. 

Izdano je 4441 rješenja za samoizolaciju, od čega je isteklo 3730, a preostalo 711 aktivnih rješenja. 

Ukupno je testirano 1487 osoba iz naše županije. 

Prethodni članakFast Food “Lukas” iz Viteza ponovno počinje s radom
Sljedeći članakLendo: Iznos pomoći realnom sektoru ovisit će o proračunskim mogućnostima