ŽSB: Tijekom proteklog dana testirano 26 osoba, svi nalazi negativni!

Stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić naglasio je danas u redovnom obraćanju predstavnika federalnih institucija da je na području Federacije BiH zadovoljavajuća epidemiološka situacija, te da je to rezultat zajedničkih napora zdravstvenih radnika s jedne i stanovništva s druge strane koje se pridržava mjera.   

– Zasad imamo zadovoljavajuću situaciju, izbjegli smo najcrnji scenarij. I dalje uspijevamo da imamo blagi rast oboljelih na području Federacije BiH. To je rezultat mjera i zajedničkog rada zdravstvenog sektora i stanovništva Federacije BiH – naglasio je Peršić.    

Peršić je kazao da su, za 24 sata na području FBiH, testirana 603 uzorka, te da je sedam novih slučajeva oboljenja Covid-19.

“Iz županije Središnja Bosna tijekom protekla 24 sata testirano je ukupno 26 osoba i svi testovi su bili negativni, što je jako dobar pokazatelj”, potvrdio je za portal Vitez.info ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB, Anto Matić.

Ukupno je u FBiH testirano 9.541 uzorak, a Covid-19 potvrđen je kod 729 osoba. Od toga broja 390 žena je pozitivno, dok je kod 339 muškaraca potvrđen Covid -19.  

Najveći broj oboljelih je u HNŽ (222), slijedi TŽ (82), ZHŽ (75), KS (95), ZDŽ (97), USŽ (66), ŽSB (63), Hercegbosanska županija 10 (36), BPŽ (20), te u Posavskoj županiji su tri pozitivna slučaja na virus korona.

Trenutno su hospitalizirana 73 pacijenta, a njih osam je na respiratoru. Do sada su u FBiH 92 oporavljena pacijenta. Od 29 smrtnih ishoda dosada, skoro 69 posto su osobe starije od 65 godina.  

Uz riječi zahvalnosti zdravstvenim djelatnicima za napore koji ulažu u borbi protiv virusa korona i njihovu posvećenost poslu kazao je i da njihov rad treba biti adekvatno prepoznat. Zahvalnu su, kaže, i stanovništvu  za poštivanje mjera i preporuka propisanih za sprječavanje širenja virusa korona.

Prethodni članakХристос васкрсе! Православни вјерници славе побједу живота над смрћу!
Sljedeći članakPapa napustio svoje odaje i poslao upozorenje svijetu