ŽSB nagrađena sa 100.000 dolara za realizaciju razvojnih projekata

Upravni odbor Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP) dodijelio je prvu nagradu u vrijednosti od 100.000 američkih dolara Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), koja je u 2019. godini ostvarila značajan napredak u uspostavi učinkovitog sustava upravljanja razvojem koji se bazira na provedbi implementacije strategije razvoja spomenute županija.

Cilj projekta je usklađivanje integriranog i inkluzivnog strateškoga planiranja na lokalnom nivou. ILDP pruža značajan doprinos u standardizaciji strateških načina planiranja, razvoja i kreiranja, ali i implementacije strategija razvoja. ILDP proces planiranja je korišten i na kantonalnom nivou, tako je svim županijama pružena potpora u izradi županijskih strategija razvoja.

ILDP projekt svake godine provodi procjenu kapaciteta partnerskih županija, kako bi se ocijenio njihov napredak u provođenju procesa upravljanja razvojem. Kroz finansijske mehanizme, ILDP projekt pruža podršku lokalnom razvoju, osiguravajući dodatna sredstva za realizaciju razvojnih prioriteta koji istovremeno doprinose realizaciji strateških ciljeva županije.

Prethodni članakČović nazočio današnjoj sjednici OO HDZ BIH Vitez
Sljedeći članakPredsjedništvo HNS-a usvojilo inicijativu da se 10. lipnja proglasi Danom sjećanja na djecu koja su stradala u Domovinskom ratu