ŽSB: Ministarstvo obrazovanja tako preporuku srednjim školama za organiziranje maturalnih zabava i defilea

Ministarstvo obrazovanje, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB temeljem Naredbe Kriznog Stožera Federalnog ministarstva zdravstva, broj.01-33-3223/20 od 29. svibnja 2020. godine te preporuka Zavoda za javno zdravstvo ŽSB i Županijskog Stožera Civilne zaštite ŽSB donijelo je preporuku o organiziranju maturalnih zabava i defilea maturanata u školskoj 2019./2020. godini.

Preporuča se da srednje škole ŽSB u dogovoru s roditeljima i učenicima-maturantima izaberu najbolji termin održavanja maturalnih zabava i defilea maturanata u školskoj 2019./2020. godini, u svojoj općinama, preporuka je ministarstva.

Školama je preporučeno da pravovremeno rezerviraju adekvatan ugostiteljski objekt koji može pružati usluge u otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obvezno pridržavanje važećih higijensko-epidemioloških mjera u doba smanjene, all još uvijek prisutne opasnosti od coronavirusa (COVID-19).

Kod organizacije maturalnih zabava i defilea maturanata obvezno je pridržavati se važećih mjera donesenih od Zavoda za javno zdravstvo ŽSB, Županijskog Stožera
Civilne zaštite ŽSB i Naredbe Kriznog Stožera Federalnog ministarstva zdravstva, koja je dostavljena školama.

Oduku o stavljanju van snage preporuke ministarstvo može donijeti ukoliko se promijene uvjeti i kriteriji nadležnih organa, a o čemu će škole biti pravovremeno
obavještene.

Prethodni članakBiH svakodnevno napusti oko 140 građana
Sljedeći članakLijepa priča iz viteškog naselja Divjak