ŽSB: Ministarstvo gospodarstva poziva da se razmotri otvaranje trgovina, salona i ordinacija

Ministarstvo gospodarstva ŽSB uputilo je Zahtjev za poduzimanje aktivnosti Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva, obrta i rada i Kantonalnom stožeru civilne zaštite ŽSB.

S obzirom da je epidemiološka situacija u ŽSB i Federaciji BiH trenutno na zadovoljavajućem nivou, a ekonomske posljedice izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19) postaju prijetnja stabilizaciji gospodarstva, osjećamo odgovornost da pozovemo nadležne organe na razmatranje Naredbi broj: 12-40-6-148-12/20 od 17.3.2020. godine kojom se naređuje privremena obustava pružanja usluga u frizerskim i kozmetičkim salonima, broj: 12-40-6-148-26/20 od 19.3.2020. godine kojom se naređuje obustava rada u djelatnosti trgovine i broj: 12-40-6-148-46/20 od 24.3.2020. godine kojom se zabranjuje rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija.

Cijeneći činjenicu da je od stupanja na snagu predmetnih Naredbi, na području ŽSB odjavljeno 3706 osoba zaključno s 20.4.2020.godine, smatramo da je potrebna brza i efikasna reakcija od svih nadležnih organa na potencijalne predstojeće ekonomske scenarije, kako bi se optimalno ublažile negativne posljedice.

U tom kontekstu, pozivamo da djelujete prema Federalnom stožeru Civilne zaštite i tražite omogućavanje rada frizerskim i kozmetičkim salonima, privatnim stomatološkim ordinacijama, privatnim zubotehničkim laboratorijima, trgovinama automobilima i motornim vozilima lake kategorije, trgovinama ostalim motornim vozilima, trgovinama na malo računarima, perifernim jedinicama i softverom, trgovinama telokomunikacijskom opremom, trgovinama tekstilom u specijaliziranim prodavnicama, trgovinama na malo odjećom u specijaliziranim prodavnicama, trgovina na malo obućom i proizvodima od kože u specijaliziranim prodavnicama, trgovinama na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavnicama.

Vezano za navedeno, naše čvrsto opredjeljenje je obveza svih u pridržavanju jasnih i čvrstih higijensko-epidemioloških mjera protiv širenja viroze COVID-19, u situacijama eventualnog ponovnog početka rada određenih poslovnih subjekata.

Prethodni članakUŽIVO od 18 sati: Trodnevnica Svetom Juraju u župnoj crkvi u Vitezu
Sljedeći članakVITEZ: Od srijede u ribarnici “Zlatna ribica” svježa morska riba