ŽSB: Jedna novozaražena osoba koronavirusom

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 480 uzoraka, od kojih je osam pozitivno na Covid-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj župšaniji (Živinice), Zeničko-dobojskoj (Tešanj) i Srednjobosanskoj županiji (Travnik).

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.917 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1115 osoba. Među oboljelim njih 616 (55%) su žene, a 499 (45%) muškarci. Zaključno s današnjim danom oporavilo se 949 pacijenata, pet pacijenata oporavilo se u posljednja 24 sata, dok je trenutno aktivno 127 slučajeva – oboljelih od COVID-19, prenosi Avaz. 

Iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnji oprez i potrebu pridržavanja mjera osobne zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te na otvorenom javnom prostoru ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora kako bi se spriječilo širenje infekcije i izbjegao porast broja oboljelih.