ŽSB dobiva rekonstruiranu i moderniziranu prometnicu prema Banja Luci?!

Uvid u program javnih investicija institucija BiH za razdoblje 2021. – 2023. godine pokazuje kako Ministarstvo prometa i veza ima namjeru početi s konkretnim koracima u smjeru oživljavanja željezničkog prometa od Čapljine preko istoka Hercegovine do granice s Crnom Gorom, piše Večernji list BiH. 

Kroz istočnu Hercegovinu

Naime, analizirajući 113 kandidiranih projekata, za koje se trebaju osigurati sredstva financiranja, postalo je jasno kako projekti Ministarstva prometa i veza Bosne i Hercegovine nose najveću vrijednost, a među njima se nalazi i projekt izrade studijske dokumentacije za željezničku prugu Čapljina – Trebinje – granica s Crnom Gorom. U prijevodu bi se radilo po ponovnom pokretanju nekada intenzivnoga željezničkog prometa na ovoj relaciji koji se do 1976. godine izvodio uskotračnom prugom koju je uspostavila Austro-Ugarska.

Ako bi došlo do realizacije ovoga projekta, istočna Hercegovina svakako bi bila dodatno pozicionirana na mapu važnih prometnih pravaca. Naime, već sada se to područje prometno uvezuje, i to izgradnjom magistralne prometnice Stolac – Neum, a u planu je i izgradnja Jadransko-jonskoga koridora koji bi išao u smjeru od Čapljine prema Trebinju. Od drugih zanimljivih kandidiranih projekata svakako treba izdvojiti i kapitalni koji se odnosi na razminiranje plovnog puta rijeke Save za projekt “Obnova i razvoj plovidbe i plovnog puta rijeke Save”.

Važna trasa

Financijski najvrjedniji projekt, čiji je iznos 1,8 milijardi maraka, odnosi se na izgradnju/rekonstrukciju/modernizaciju međunarodne prometnice Sarajevo – Višegrad – granica sa Srbijom.

Iznimno financijski vrijedan projekt odnosi se na izradu projektno-studijske dokumentacije za modernizaciju/rekonstrukciju cesta na SEETO ruti 2a, a odnosi se na prometnicu koja će spojiti Banju Luku s Lašvanskom dolinom.

U opisu kandidiranoga projekta navedeno je kako se radi o dionici Ugar – Banja Luka, Lašva – Nević Polje – Travnik – Turbe.

Zdenko Antunović, dipl. ing. arh. i voditelj pododjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Hrvatskoga narodnog sabora, u razgovoru za Večernji list kaže kako je ovaj projekt trenutačno u fazi izrade studije isplativosti ulaganja gdje se utvrđuju elementi najpovoljnije trase, a objasnio je i kako je dio koji će prolaziti kroz središnju Bosnu definiran u prijedlogu izmjena i dopuna prostornoga plana Srednjobosanske županije.

Dodao je i kako se koridor koji ide smjerom Gradiška – Banja Luka – Jajce – Travnik – Vitez – Lašva veže na koridor Vc te ide prema Sarajevu, Goraždu i granici sa Srbijom te je iznimno značajan za prostor središnje Bosne koja će na ovaj način biti pozicionirana na mapu međunarodno važnih prometnih koridora.

Prethodni članakMate Bulić zaražen koronavirusom, nalazi se u bolnici i prima kisik, ali nije na respiratoru
Sljedeći članakFOTO: Nove božićne lampice obasjale Vitez