ŽRK Petica plus Vitez: Okončana vrlo plodna sezona

Jedan od najmlađih športskih kolektiva u Županiji Središnja Bosna, Ženski rukometni klub „Petica plus” Vitez u posljednjem tjednu lipnja završio je izvrsnu natjecateljsku sezonu. Iako su utemeljitelji kluba glede ovoga projekta bili jako ambiciozni, nisu očekivali da će u manje od dvije godine djelovanja klub okupiti više od 60 djevojaka svih starosnih uzrasta, a za manje od 24 mjeseca postao je najbolji ženski rukometni klub u ovoj županiji.

Seniorski sastav kluba u ovoj sezoni zauzeo je šeto mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH, ligi koja je izlučno natjecanje za Premijer ligu BiH. Vrijedi napomenuti da za seniorsku ekipu igraju mahom juniorke s nekoliko izuzetaka, a gotovo sve su prve rukometne korake napravile upravo u Vitezu. Pored rada s juniorkama i seniorkama u klubu je stavljen naglasak na rad sa mlađim igračicama, a tako u klubu postoje i kadetske, te pionirkse vrste.

Juniorski sastav viteškog kluba u omladinskoj ligi RS Herceg-Bosne okitio se brončanom medaljom, a Vitez je bio domaćin završnice državnog finalnog natjecanja u ovoj konkurenciji. ŽRK „Petica plus” Vitez osvojio je peto mjesto u BiH, a zadovoljstvo organizacijom ovog dvodnevnog finalnog natjecanja iskazali su svi sudionici, sedam najboljih klubova u BiH. Također, i kadetkinje su bile treće u omladinskoj ligi RS Herceg-Bosne. Klub je sudjelovao na velikom broju međunarosnih turnira, a neki od njih su priznati i od strane Europske rukometne federacije.

Ovu sezonu Vitežanke su zaključile osvajanje prvog mjesta na međunarodnom rukometnom turniru u Poreču na kojemu su sudjelovale ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

„Jako sam zadovoljan ostvarenim u ove dvije godine. Pored maćehinskog odnosa RS BiH i minorne pomoći Općine Vitez uz pomoć prijatelja športa i nekolicine entuzijasta uspjeli smo postati najuspješniji ženski rukometni klub u ŽSB. Sada slijedi kratki odmor, a zatim nastavak priprema, kao i rad škole rukometa za najmlađe. U narednoj sezoni cilj nam je kulturno-športski odgojiti nove kadrove kluba, ali i pokušati napraviti iskorak u svim natjecanjima” – izjavio je za Fenu Kristijan Blaž, trener ŽRK ”Petica plus Vitez”.