Zrinjski je favorit, ali favorit ne pobjeđuje uvijek

U subotu, u šestom kolu u Vitezu gostuje vodeća momčad prvenstva, aktualni prvak države, Zrinjski. I pitanje je treba li tu što dodati. No, iako je, po mnogima, sve jasno kada je ova utakmica u pitanju i konačan rezultatski ishod, ipak se ima i treba koješta reći.

Uostalom riječ je o novinarskom tekstu, o najavi utakmice, a stara narodna poslovica kaže kako „ništa nije gotovo, dok nije gotovo“, pa tako ni utakmica Viteza sa Zrinjskim, iako se radi od dvoboju lidera prvenstva i momčadi „zakovane“ za dno prvenstvene ljestvice. Jer, znao je i Zrinjski, i u dosadašnjem dijelu prvenstva, pokazati neke slabosti ((Radnik u Bijeljini op.a.), a Vitez dobre osobine (Željezničar u Sarajevu, Krupa i Sloboda u Vitezu op.a.), koje na žalost Vitežana nisu i materijalizirane. Također, ne treba zaboraviti da se u protekli nekoliko sezona Zrinjski baš i nije „šetao“ u Vitezu, znao je i izgubiti, odigrati neodlučno. Pa otud i ona poslovica kako ništa nije gotovo dok nije gotovo. A upravo tako razmišlja i trener Viteza, Ivica Bonić.

„Jasno je, iako se igra u Vitezu, mi ni u kom  slučaju nismo i ne možemo biti favoriti. Jer igramo s državnim prvakom, s momčadi koja je i sada vodeća na prvenstvenoj ljestvici…Ipak, mi se i za ovu utakmicu pripremamo kao i inače, borit ćemo se, pokušat ćemo iskoristiti neke, istina rijetke,  nedostatke naših uvaženih gostiju, da bi, eventualno, došli do za nas povoljnog rezultata. A jasno je da bi to za nas bio i neodlučan ishod“, kazao je trener Viterza Ivica Bonić i naglasio kako i u ovom susretu ne može računati na prvog vratara, Ivana Tirića koji još uvijek  nije u potpunosti sanirao ozljedu zadobivenu u susretu sa Slobodom.

Bonić je također kazao kako su dvojica  standardnih prvotimaca bili bolesni, nisu nastupili protiv Borca u Banjaluci (Livaja, Mamić),, zbog viroze dva dana nije trenirao ni Ćosić pa bi, iako su ozdravili, bilo rizično svu ih staviti  u startnu postavu.

Osvrnuo se Bonić i na aktualnu situaciju (jedan osvojeni bod, jedan postignuti gol) koja nimalo nije ružičasta nego je zabrinjavajuća.

„Gledajući unatrag, na pet odigranih utakmica, jasno je  da se mi nalazimo u vrlo teškoj situaciji. Na našu sreću ni konkurenti nam nisu pobjegli i samo dva uzastopna povoljna rezultata „gurnula“ bi nas u sredinu prvenstvene ljestvice. Vjerujem da će biti i takvih pozitivnih iskoraka, a nakon reprezentativne stanke trebao bi steći pravo igranja Josip Vuković (došao iz RNK Split op.a.). Ne gubimo nadu, naprotiv,  ne predajemo se, s određenom dozom optimizma gledamo naprijed,  i na susret sa Zrinjskim, pa i unatoč brojnim problemima koji su nas pratili i koji nas i dalje prate“, kaže Bonić.

Pred početak sezone upravo iz Zrinjskog u Vitez na jednogodišnju posudbu došao je Đorđe Ćosić, ranije igrač Drine iz Zvornika. Zanimljiva situacija u svakom slučaju.

„Nema tu dileme niti problema. Ja sam profesionalac, sada igram za Vitez i kakav bi ja to bio čovjek kada bi o tomu razmišljao i ne daj Bože u igri kalkulirao . Što bi u takvoj situaciji o meni mislili u Vitezu, u Zrinjskom… Nema se tu što reći nego igrati, dati sve od sebe i nadati se da možemo Zrinjskom pomrsiti račune. Igramo mi daleko bolje nego to naši rezultati govore, pa vjerujem da će se nešto i na tom planu promijeniti u našu korist, možda već protiv Zrinjskog. A kada je riječ o mojim igrama, mogu reći da sam zadovoljan, treneri mi vjeruju, a ja dajem sve od sebe. Tako će biti i ubuduće“, poručio je dvadeset dvogodišnji lijevi bek, Đorđe Ćosić.

Prethodni članakNova konzularna predstavništva u Vitezu i Livnu otvaraju se na jesen
Sljedeći članakVolkswagen obilježio 150 miliona proizvedenih automobila