ŽO HDZ BIH SBŽ podržao pregovarački tim Vlade i pozvao na žurni dogovor

Večeras je u Vitezu održana 7. Sjednica Županijskog odbora HDZ BIH Srednjobosanske županije.

Na sjednici se, između ostalog, raspravljalo o aktualnom stanju i radu Vlade i Sabora Srednjobosanske županije, s obzirom da je aktualna Vlada prošla 100 dana rada.

Županijski odbor HDZ BIH izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koje su poduzete u Vladi i Saboru, te se dotaknuo i onoga što je najaktualnije u ovom trenutku, a to je štrajk prosvjetnih djelatnika osnovnog obrazovanja.

„Razgovori nemaju alternativu i mišljenja smo kako štrajk nije opravdan. ŽO HDZ BIH Podržava nastojanja da se poboljša položaj prosvjetnih djelatnika, kako u osnovnim, tako i srednjim školama, ali smatramo da je nedopustivo da trpe djeca i nastavni proces. Obveza je prosvjetnih djelatnika da osiguraju uredan nastavni proces svoj djeci naše županije. Obveza prosvjetnih djelatnika je osigurati uredan nastavni proces svim učenicima SBŽ“, stoji između ostalog u priopćenju za javnost ŽO HDZ BIH SBŽ.

ŽO HDZ BIH SBŽ dao je punu potporu pregovaračkom timu Vlade SBŽ i resornom ministru Jozi Jurini te izrazio očekivanje kako će pregovori biti nastavljeni i uspješno završeni, odnosno da će već početkom narednog tjedna biti započeto s nastavom u svim školama SBŽ, kako krajnji korisnici, u ovom slučaju djeca, ne bi trpjela zbog štrajka.

“Mi razumijemo položaj prosvjetnih djelatnika, ali i oni trebaju razumjeti položaj u gospodarstvu, a samim tim i županijskom proračunu. Donijeli smo uzaključak da će se ministri iz reda HDZ BIH SBŽ založiti za poboljšanje materijalnog položaja prosvjetnih djelatnika, sukladno mogućnostima u proračunu, ali nikako nerealnih mogućnosti”, izjavila je Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BIH SBŽ.