ŽO HDZ BIH SBŽ analizirao rezultate Lokalnih izbora

Županijski odbor HDZ BiH Srednjobosanske županije danas je priopćio kako je na sjednici održanoj u petak, 26. listopada u Vitezu, proširenoj s predsjednicima općinskih odbora HDZ BIH iz SBŽ i ministrima u Vladi SBŽ imenovanim na prijedlog HDZ BIH, analizirao rezultate lokalnih izbora 2012. godine, te konstatirao da je HDZ BiH pobjednik unutar stranaka s hrvatskim predznakom, a drugi po broju osvojenih glasova u SBŽ. Usprkos navedenoj konstataciji ŽO HDZ BIH SBŽ nije zadovoljan rezultatima izbora, jer nisu ostvareni ranije zacrtani strateški ciljevi.

Uzimajući u obzir analizu lokalnih izbora, te subjektivne i objektivne razloge ovakvih rezultata ŽO HDZ BIH SBŽ donio je zaključke koje će proslijediti Predsjedništvu HDZ BIH.

„Županijski odbor će predložiti određene mjere prema općinskim odborima HDZ BIH koji nisu ostvarili zacrtane ciljeve na lokalnim izborima 2012. godine, zatim napraviti strateške odgovore na organizirane aktivnosti usmjerene prema HDZ BIH u SBŽ koje se ogledaju kroz pojavu velikog broja neovisnih kandidata za načelnike općina, preispitati ponašanje rukovodstva HDZ 1990 u ŽSB jer je suprotno potpisanom međustranačkom sporazumu i načelima HNS-a te započeti razgovore sa stranka koje participiraju u OV, a posebice sa strankama koje su članice HNS-a, radi osiguranja što bolje pozicije predstavnika hrvatskog naroda u OV”, priopćeno je danas iz Ureda za informiranje ŽO HDZ BIH SBŽ.

ŽO HDZ BIH SBŽ izrazio je i zadovoljstvo presudom Općinskog suda Travnik kojom je odbijen tužbeni zahtjevu Udruženja “Vaša prava BiH”, a koji se odnosio na „dvije škole pod jednim krovom”. Ovim je potvrđeno apsolutno opredjeljenje HDZ BIH da roditelji i djeca biraju nastavne planove i programe kao i jezik na kojemu će se nastava izvoditi, navodi se na koncu priopćenja.