ŽO HDZ 1990 ŽSB jučer je bio u cjelodnevnoj posjeti općini Kreševo

Uz članove županijskog i općinskog odbora, nazočili su i visoki dužnosnici, dopredsjednik HDZ 1990 i ministar prometa i komunikacija Rudo Vidović, ministar MUP-a u vladi SB Jozo Lučić, član predsjedništva HDZ 1990 Nikola Bilić i predsjednica ŽO Slavica Josipović.

Načelnik općine Kreševo Mato Barišić, upoznao je prisutne o stanju i problemima s kojima se susreću, gdje je iskazana puna potpora u realizaciji infrastrukturnih projekata a posebno za završetak regionalnog puta Kreševo – Tarčin.

Kako je 25. studenog Sv. Katarina, patron župe Kreševo, položen je vijenac i upaljena svijeća na spomen obilježje svim poginulim braniteljima općine Kreševo, a potom se nazočilo Sv. misi u samostanu, gdje su prisutni imali priliku razgovarati sa gvardijanom Fra Ivanom Pervan.

Na sjednici OO HDZ 1990 Kreševo izabrano je novo vodstvo stranke s predsjednikom  magistrom Stjepanom Lepanom, a dosadašnji predsjednik Goran Franjić je dopredsjednik, utvrđen je i plan rada i dinamika provođenja aktivnosti na terenu zajedno sa mladeži stranke.

Potom je održana sjednica županijskog odbora na kojoj su doneseni zaključci:

–         aktivno sudjelovanje u pripremama za izbore za Sabor RH 3. i 4. prosinca

–         izvršiti sve pripreme za Sabor HDZ 1990, koji će se održati u Mostaru, 9. prosinca

–         odluka o stipendiranju deset studenata sa područja županije

–         odluka o posjeti najugroženijim obiteljima i posjeta domovima za nezbrinutu djecu u povodu Božićnih blagdana

ŽO HDZ 1990 ŽSB nastavlja i dalje aktivno djelovati u općinskim i temeljnim organizacijama na jačanju stranačke infrastrukture, jer se time jača i pozicija hrvatskog naroda.