ŽO HDZ 1990 o unutarstranačkom stanju u ŽSB

Srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a 1990. u četvrtak navečer, u punom sastavu kako je naglašeno, održao je sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Ante Bilića.

Okupljenim novinarima Bilić je podijelio stranački „Proglas hrvatskom narodu u domovini i svijetu“, u kojemu se pojašnjava „zbog čega ovi napadi na HDZ 1990.“. Proglas, formata 50×80 cm, kazao je Bilić novinarima, do kraja tjedna će biti distribuiran i i na odgovarajuća mjesta diljem BiH i postavljen u čak 4 tisuće primjeraka.

Predsjednik Bilić se ovom prilikom, obraćajući se novinarima, osvrnuo na stanje i poziciju stranke u Srednjobosanskoj županiji u svijetlu stalnih napada i ciničnih konstatacija u pojedinim medijima, kako je „profiliranje“ ove stranke na srednjobosanskom području, ustvari njezino umiranje, nestajanje s političke scene. „To su nebuloze, a kada se zna tko je autor tih laži i tko ih plasira u javnost, onda je boljim poznavateljima prilika i osoba o kojime je riječ, građanima na ovom području sve jasno“, kazao je Bilić i pozvao novinare da se u istinitost takvih navoda „uvjere“ u Vitezu 16. svibnja kada će biti održana skupština Općinske organizacije ove stranke. „To su samo želje puste Slavice Josipović i Rude Vidovića, ranije naših visoko pozicioniranih članova, koji su, već odavno izgubili sve pozicije u stranci, a sada svoje“mjesto pod suncem“ traže bilo gdje i bilo s kim. A cilj je samo jedan i jedini – ostati i opstati visoko pozicioniran na sceni političke, izvršne ili zakonodavne vlasti“, kazao je Bilić, dodajući: „Upravo bolesne ambicije „biti i ostati“, a sve drugo je manje važno, su i razlozi što su se njihove ambicije, nakon brojnih zahtijeva članstva, u listopadu prošle godine, izborom novog Županijskog odbora , raspukle kao mjehuri od sapunice. I tek tada, kada je „car ostao gol“, potpuno jasno i u potpunosti bilo je vidljivošto su jedini ciljevi Slavice Josipović i Rude Vidovića. “Gdje nas vidiš u 2015., pitali su me, tražili čak i pismene garancije i od mene i od predsjednika Raguža, da će dobiti mjesta na listama na narednim listopadskim izborima koja će im garantirati visoke pozicije u strukturama buduće vlasti. Samo i jedino osobni interesi, bez skrupulozni, bolesni- vlast, položaj… a sve je drugom, trećem planu, ako je kod njih drugih planova i ciljeva, osim osobnih, uopće i bilo“.

Bilić je također kazao kako od tada, od listopada prošle godine i od spoznaje da ono što oni traže neće i dobiti, da je njihova priča u ovoj stranci završena,“ počela su bestijalna atakiranja na nas, a kako bi se, valjda svidjeli, pod skute uvukli, onim koje su do jučer blatili gdje god su mogli i kako god su znali, a sada ih za „milost (poziciju na izbornim listama, u strukturama vlasti…) moraju moliti“.

Vjerujte nam, naše „čistilište“ je u završnoj fazi i javnost će se brzo uvjeriti ne da smo u raspadanju, kako neki tvrde i još više žele, nego da smo jači, stabilniji, homogeniji, nego što smo ikada bili. Bar kada je HDZ 1990. u Srednjobosanskoj županiji u pitanju, a o tomu je ovdje bilo riječi“, kazao je na kraju svog obraćanja novinarima, predsjednik ŽO HDZ-a 1990 Anto Bilić.

Prethodni članakTRAŽITE POSAO: Auto kuća Buba traži djelatnika
Sljedeći članakLivaja: Dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat u susretu sa Zvijezdom