Zlatan Stipišić Gibonni koncertom u Bugojnu nastupit će po prvi put u Središnjoj Bosni

Velikim spektakularnim koncertom 27. travnja, u sportskoj dvorani KSC Bugojno, u sklopu obilježavanja Dana općine Bugojno, u organizaciji HKD Napredak Podružnice Bugojno, počastit će nas jedan od najvećih hrvatskih glazbenika – Gibonni.

Priča o uspjehu i karijeri Zlatana Stipišića Gibonnija, ovog istinskog barda osebujnog i karakterističnog izričaja, nesumnjivo je jedna od najsvjetlijih stranica hrvatske glazbene povijesti. Gibonni je najpopularniji pjevač hrvatske glazbene scene u posljednjih petnaestak godina, najtiražniji kantautor svih vremena u Hrvatskoj, cijenjen jednako kao veliki autor i briljantan pjesnik. On je definitivno najpoznatiji po svojoj samostalnoj kantautorskoj karijeri, jedinstvenom spoju roka, suvremenog popa i dalmatinskog zvuka, koji svojom magičnom sinergijom melodije i stiha olako puni sve koncertne dvorane i stadione, kako u regiji tako i diljem Europe.

Gibonnijevu glazbu, osebujni crossover popa i rocka, sa karakterističnim elementima mediteranskog glazbenog kolorita, karakterizira jedinstveni i melankolični osjećaj, te intimni i angažirani tekstovi. Svaka pjesma nosi njegov jedinstveni potpis i pečat, kojim je, kao malo tko izgradio i očuvao vlastiti glazbeni identitet.

2001. objavljen je ”Mirakul”, kojim je Gibonni ponovo srušio sve rekorde i granice koje je do tada postavio. U 13 novih Gibonnijevih pjesama prepoznali su se i svjetski glazbenici koji su surađivali sa Gibonnijem ali i sa njegovim idolima – bubnjar Manu Katche iz Pariza koji je svirao na Stingovim turnejama, a surađivao je i s Peterom Gabrielom, Paulom Youngom, Joeom Satrianijem, grupom Dire Straits i drugima, basist Pino Palladino iz Londona koji je svirao na albumima Erica Claptona, surađivao s Peterom Gabrielom, Phillom Collinsom, Eltonom Johnom, Johnom Sealom i drugima, world music zvijezda Geoffrey Oryema, pjevač talijanske grupe ”Stadio” Gaetano Curreri i Vlatko Stefanovski.

I u Bugojnu nas očekuje glazbeni ugođaj, «best of the best», od starih nezaboravnih hitova Judi, zviri i beštimje, Mirakul, Toleranca, Cesarica (koju je Gibo napisao za Olivera), Projdi vilo, Činim pravu stvar, Lipa moja, Oprosti, Zlatne godine….pa do najnovijih Nisi više moja bol, Onako od oka, Udica, Kad sam nasamo s njom, Za tvoje dobro sa albuma «Familija»

Naslov albuma „Familija“ je po riječima Zlatka Galla «više no znakovit. Naravno zbog Olivera i njegova „kućnog“ aranžera i producenta Elvisa Stanića, zbog producenta i aranžera Nikše Bratoša – s kojim je Gibo potpisao najbolje i najznačajnije albume – ali i zbog Marka Ramljaka, Vlatka Stefanovskoga, Maaseja Kovačića, Manua Katchea, Pina Palladina, Matije Dedića… odnosno ekipe glazbenika ali i prijatelja s kojima je Gibonni zajedno odradio najbitnije etape u svojoj karijeri.“

Dođite “Dobri judi” da zajedno uživamo u ovoj glazbenoj čaroliji, da zajedno podijelimo radost i ugođaj ovog spektakla, jer Gibonni obećava koncertni doživljaj koji ćemo zacijelo dugo nositi u sjećanju! Učinimo «pravu stvar», jer će nam Gibo podijeliti »i verse i note». Ne propustite ovu jedinstvenu priliku, rekao je Gibonni.