Zgrada RTV Travnik okupljalište beskućnika i narkomana!

Tko je odgovoran za zaštitu zgradu Radiotelevizije Travnik koja je u vlasništvu Općine, pitao je vijećnik Admir Arnautović (SDP) na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Travnik koja je prekinuta.

– Zgrada RTV Travnik je provaljena i postala je okupljalište beskućnika i narkomana. Ta zgrada je općinsko vlasništvo. Tko je odgovoran da zaštiti ovaj objekt – pitao je Arnautović.
Na odgovor će počekati, a i kada ga dobije neće mu puno značiti, jer praksa u općini Travnik je davati odgovore kojima su i sami vijećnici nezadovoljni. Jedno je sigurno, zgrada NRTV Travnik koja program ne emitira već više od godinu propada.

Sredinom prošle godine zaposleni su započeli štrajk tražeći isplatu zaostalih primanja i uplatu doprinosa koji godinama nisu plaćani. Obustavljeno je emitiranje programa, a svi pokušaji osnivača, Centrale SDA Sarajevo, da proda svoju televiziju bili su neuspješni. Potencijalni kupci redom su odustajali nakon što bi bili obaviješteni o dugovanjima koja prelaze 700.000 KM.

Travničani su ostali bez radija i TV, a uposlenici bez posla i oštećeni zbog nepoštivanja Zakona o radu. Oni svoja prava po osnovu neisplaćenih plaća, toplih obroka i neuplaćenih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje traže putem suda.

Razbijeni prozori

Posljednju godinu građani sa žaljenjem mogu gledati zapuštenu zgradu sa razbijenim prozorima, od kojih su neki zakovani daskama. Ulazna, protuprovalna PVC vrata su razvaljena, a na njih je stavljen katanac. Ovo ruglo nalazi se usred grada, a iz policije su u više navrata opominjali odgovorne da zaštite imovinu. Ovu zgradu puno prije televizije koristila je glazbena škola, pa općinski Radio Travnik.

Dnevni avaz / HB.org