Žetva nagrada za GKM Vitez: Šmizle druga najbolja predstava u Subotici, Ivona Matošević najbolja glumica festivala

Gradsko kazalište mladih Vitez sa svojiom hit predstavom „Šmizle“ osvojilo je brojne nagrade na jubilarnom 20. međunarodnom kazališnom festivalu „Dadras“ u Subotici, u organizaciji dramskog studija „Deus ex machina“.

„Zahvalni smo na dolasku i odličnoj predstavi Gradskom kazalištu mladih Vitez. Šmizle su jedna fantastična predstava i mi ćemo potražiti načina već ovoga ljeta ponovno ugostiti naše drage Vitežane s istom predstavom u našem gradu“, kazao nakon dodjele nagrada za portal vitez.info Cvijetin Milaković, direktor „Dadras“ festivala u Subotici.

Vitežani su osvojili nagradu za drugu najbolju predstavu u cjelini na festivalu, a najboljom glčumicom festivala proglašena je članica GKM Vitez, Ivona Matošević. Najboljom predstavom proglašen je „Put u liliput“ DIS teatra. Vitežani su osvojili i nagrade za najbolju kostimografiju i scenografiju, a druga nagrada za najbolju režiju pripala je Bruni Grebenaru. Pohvale za glumu u cjelosti pripala je također GKM Vitez, a specijalne pohvale za glumu osvojili su Petar Pejović, Berna Mišković i Lorena Lukić. Specijalnu i jubilarnu nagradu Dadrasa „Nikola Gabrić Nidžo“ u ime viteškog kazališta, primio je voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević.

„Čestitam našoj ekipi na još jednom odličnom nastupu, tim više što smo nastupili nakon jako dugog puta. Raduje nas da je naš rad i kvalitet prepoznati i na međunarodnoj sceni, te što smo još jednom potvrdili kako je naše kazalište istinski kulturni brend Središnje Bosne. Naši mladi glumci su bili fantastični i svojim odličnim nastupom doveli su u problem ocjenjivački sud, koji je neplanirano morao dodijeliti brojne specijalne pohvale za glumu“, kazao je za portal vitez.info voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević.

Na subotičkim scenama proteklog vikenda nastupili su glumci iz Banja Luke, Novog Grada, Viteza, Kraljeva, Čelinca i naravno iz Subotice. Festival je natjecateljskog karaktera, a najbolje predstave „Put u Liliput“ i „Šmizle“ će pored nagrada i priznanja od strane Festivalskog žirija, imati prililku biti delegirane na neki od međunarodnih pozorišnih festivala u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

“Jako smo sretni zbog novih nagrada, ali i posjeta Subotici. Vjerujem kako ćemo ovo ljeto zabilježiti još puno nastupa sa Šmizlama, te da će biti još poneka nagrada. Ponosna sam na nagradu za najbolju glumicu na festivalu, ali i na čitavu ekipu, jer smo osvojili i velik broj kolektivnih nagrada”, kazala je za vitez.info Ivona Matošević, najbolja glumica jubilarnog 20. Dadras festivala u Subotici.

U predstavi “Šmizle” glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, a režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Članovi GKM Vitez već narednog vikenda putuju za Višegrad, gdje će u Andrićgradu imati trodnevne kazališne radionice.