„Žensko pitanje“ nasmijalo do suza publiku u Vitezu

Predstava „Žensko pitanje“, u izvedbi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora, treća je odigrana predstava na 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH.

Vrlo dobra i nadahnuta igra kazalištaraca iz Sombora nasmijala je do suza publiku u Vitezu, a kao i na prethodne dvije predstave publika je dugotrajno aplaudirala glumcima nakon vrlo uspješne izvedbe. U predstavi igraju Larisa Bogdanov, Milana Rajšić, Miloš Štrangarić, Jolika Raič i Suzana Ivanković. Predstavu je režirala Ljiljana Tomić Markovinović.

Vrijedi istaknuti kako su za vrijeme boravka u Vitezu u ime HKUD-a „Vladimir Nazor“ Sombor i Udruge mladih „Enter“ Vitez sporazum o suradnji potpisali predsjednici ovih organizacija Mata Matarić i Ivan Sajević. U sporazumu se između ostalog navodi kako će obje organizacije zajedno promovirati kulturu, tradiciju, štititi kulturno naslijeđe i jezik, organizirati i zajedničke manifestacije, raditi na zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ Sombor osnovano 6.prosinca 1936. godine s namjenom njegovanja kulture i običaja Hrvata – Bunjevaca i Šokaca – Sombora i okolice. Društvo djeluje kontunirano do današnjih dana. Ovo društvo broji oko 300 članova i još nekoliko stotina simpatizera.

Četvrtu predstavu na ovogodišnjim danima hrvatskog kazališta u BiH izvesti će članovi Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, koji će se publici u kazališnoj dvorani u Vitezu predstaviti predstavom „Brat magarac“. Ova predstava na rasporedu je u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, s početkom u 20,00 sati.

Druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna.

Prethodni članakPrometna nesreća na ulazu u Busovaču, promet usporen
Sljedeći članakNogometaši Viteza krenuli s pripremama