Ženski orkestar oduševio vitešku publiku

Sinoć je u Franšiznom centru BiH u Vitezu izvedena predstava “Ženski orkestar” kazališta mladih Korifej iz Hrvatskog kulturnog centra u Novoj Biloj.

Predstavu rađenu prema tekstu Žana Anuja (Jean Anouilh) režirala je Anela Križanac.

To je vrlo neobična predstava. Takva vrsta predstave se nije izvodila u našem kazalištu i općenito na ovim područjima. Radi se o pjevanoj i plesnoj predstavi uz jedan ljubavni troukut. Vizualno jedna vrlo atraktivna predstava, posebno zbog plesnih koreografija. Naravno najveće zasluge pripadaju Aneli Križanac inače diplomiranoj dramaturginji izjavio je Željko Kocaj, književnik ali i glumac u ovoj predstavi.

Predstava je vesela jer smo odlučili našoj publici dati radosti u ove tmurne, globalno depresivne dane. Također željeli smo na neki način i obradovati našu publiku za Dan žena. Kazalište mladih Korifej iz HKC Nova Bila, postoji već deset godina. Jednako toliko postoji i odrasla scena koju ste večeras imali priliku gledati. Kako sam došla na ideju da radim sa amaterima kao profesionalac? Ja sam se kao srednjoškolka zaljubila u amatersko kazalište. Nigdje još nisam vidjela ljubav prema kazalištu kao u amaterskom kazalištu, i zato sam odlučila osnovati svoje kazalište. Praviti zapravo ono što ja volim. Zato ste večeras vidjeli predstavu kakvu ja volim. Predstava je vrlo neobična zbog svojih koreografskih dijelova. Mislim da je vrlo neobična publici s ovih podneblja. Ovakva predstava se kod nas nije često viđala i neobična je bila i nama za igrati time je i izazov bio veći. Ja se nadam da smo publici pružili zabavu, odnosno praznik za oči”, kaže za portal Flash.ba Anela Križanac.

Naredna predstava “Ženskog orkestra” je u HKC Nova Bila 23. ožujka a zatim 26. u Travniku u Centru za kulturu općine Travnik. U predstavi je nastupilo sedam glumaca. Riječ je o starijoj postavi Kazališta mladih „Korifej“. Igrali su: Anela Križanac, Zdenka Kocaj, Sanja Grabovac, Anita Grabovac, Željko Kocaj i Branka Stjepanović.

Piše: Srećko Stipović

Prethodni članakStigle kazne za bh premijerligaše, najgore prošao Čelik
Sljedeći članakČović i Radončić o odnosima dvije stranke i situaciji u BiH