Zenička obilaznica napokon puštena u funkciju

Zenička obilaznica danas je točno u 12 sati ponovno puštena u promet te građani Bosne i Hercegovine na raspolaganju imaju 11 kilometara autoceste Zenica jug – Zenica sjever.

Nakon što osam mjeseci nije funkcionirala dionica Zenica jug – Zenica sjever danas je puštena u promet, i to nakon što je Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisalo sve potrebne dozvole. Osam mjeseci trajala je korekcija papirologije, a puno kraće radovi na terenu, ali građani BiH su ipak u ovoj godini dočekali nove kilometre ceste. Radnici za održavanje Autocesta FBiH danas su sklonili zaštitne ograde i stupove te skinuli markacije, a u rad je puštena i naplatna kućica Zenica sjever.

Građani BiH dionicu Zeničke obilaznice će plaćati dodatno 1 KM za putnička vozila, a radi se o najkompleksnijoj dionici čija je vrijednost izgradnje bila 225 milijuna eura. Zenička obilaznica zatvorena je 5. prosinca prošle godine, a iako je prvobitno bilo najavljeno da će uporabne dozvole biti izdate kroz sedam dana, to se nije dogodilo. Federalni inspektor je utvrdio da za novoizgrađene kilometre nije izdata uporabna dozvola, što je ujedno i bio razlog zatvaranja.

Prethodni članakIdućih dana u BiH stižu kiša, pljuskovi i grmljavina
Sljedeći članakZa manje od dva tjedna spojit će zadnji segment Pelješkog mosta