Zenica: Obljetnica pogibije pripadnika HVO-a Zenica

U Zenici je jučer, u subotu, 24. studenog, obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika HVO Zenice, Predraga Pandže, Tomislava Miškića i BrankaPalavre. Na taj dan 1992. godine na bojišnici Meščema, Travnik koju su držalipripadnici HVO-a Zenice prema srpskoj vojsci došlo je do pogibije tri spomenutapripadnika HVO, a veći broj bojovnika je ranjen.

„U tim ratnim danima, poslije pada Jajca, Zenica i Središnja Bosna se branila na Travničkoj bojišnici. Crte obrane su bile učvršćene i konsolidirane od strane postrojbi Operativne zone Središnja Bosna i svi daljnji pokušaji prodora VRS prema Travniku i dalje su bili bezuspješni. Na žalost u tim danima točnije 24.11. 1992. došlo je do pogibije pripadnika HVO-a Zenica“, kažu iz Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a grada Zenica.

Tim povodom, kao i svake godine Udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a grada Zenice sjećaju se tih ratnih dana ’92. godine i svojih poginulih suboraca te je u spomen na njih održana sveta  misa u župnoj crkvi sv. Josipa u Zenici, koju je predvodio velečasni Vladimir Pranjić.

Prethodni članakEkonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru promovirao je 35 diplomanata
Sljedeći članakDora Ćosić obranila titulu na 26. Međunarodnom turniru Antun Tova Stipančić u Zagrebu