Željko Kocaj iz Viteza predstavio svoje književno stvaralaštvo

Gost jučerašnje Književne srijede, koja se u sklopu Književnih susreta Društva književnika Herceg Bosne održala u Mostaru, bio je pjesnik i književnik Željko Kocaj.

O njegovu stvaralaštvu govorio je profesor hrvatskoga jezika Vatroslav Marić iz Viteza, a voditelj programa bio je Ivan Baković.Govoreći o Kocajevim djelima, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Sivrić kazao je kako je Kocaj vrlo afirmiran romanopisac, pripovjedač, prozaist i esejist.

Sam Kocaj je kazao kako je do sada objavio devet knjiga proze, a riječ je uglavnom o kratkim pričama i romanima.

Od toga šest je knjiga proze: “Neke godine” (1995.), “Ranjeni labud” (1997.), “Dijaspora” (1999.), “Requiem za Bosnu” (2001.), “Nebo iznad Lijeske” (2005.), “Buka, bijes i autobus” (2011.), te eseje u knjizi “Što je pisac htio reći” (2009.), kao i zbirku poezije “Rumba za Zdenku K.” (2016.).

– Za priču sam 2003. godine dobio nagradu od Večernjeg lista – rekao je Kocaj.

Kocaj je rođen 1958. u Vitezu, član je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Ekonomski fakultet završio je na Sveučilištu u Zagrebu.

Piše poeziju, prozu, eseje i kazališne tekstove. Bavi se novinarstvom, izdavaštvom i marketinškim uslugama. Urednik je većeg broja različitih publikacija, knjiga i časopisa. Sljedeći gost Književne srijede je fra Šito Ćorić.

Prethodni članakEvo koliko će koštati brza cesta Lašva – Nević polje
Sljedeći članakBiH danas predaje zahtjev za reviziju