Željezničar je favorit, ali ne i bauk

Protiv Željezničara u Sarajevu Vitez će nastupiti bez trojice važnih igrača, zadnjeg veznog Jurića i najboljeg strijelca momčadi Vidovića, koji zbog žutih kartona nemaju pravo nastupa, te velikog pojačanja Viteza, lijevog bočnog, Brankovića, ozlijeđenog u prošlom kolu protiv Borca. Međutim, kukanja nema, a pred gostovanje u Sarajevu trener Miše kaže: „U dobrom smo raspoloženju, tri utakmice smo zaredom dobili, ali ne treba zaboraviti da je Željezničar već osam uzastopnih utakmica bez poraza. Susret je to, reći ću, dvije momčadi koje trenutno igraju najbolji nogomet u Premijer ligi i uvjeren sam da će se to pokazati i u našem međusobnom nadmetanju. Željo je, tu nema puno pametovanja i filozofiranja, izraziti favorit, međutim i mi imamo svoje planove i želje i pokušat ćemo ih ostvariti. Mi smo, rekao bih, u psihološkoj prednosti, jer realno gledajući protiv Željezničara u Sarajevu i nemamo što izgubit, a dobiti bi mogli zaista puno”.

 

Po ocjenama mnogih najperspektivniji igrač Viteza je dvadesetjednogodišnji Anel Dedić. Tijekom dosadašnjeg dijela prvenstva u igri i u kvaliteti prezentacije Dedić je pomalo i „lutao”, nije standardno ni igrao u prvoj jedanaestorici, za što je bilo objektivnih i subjektivnih razloga. Na radost Vitežana vratio se Dedić na razinu koja se od njega s pravom i očekuje, a protiv Borca u Zenici bio je strijelac gola za vodstvo Viteza od 2:1, što je i „prelomilo utakmicu, i bio je jedan od najboljih igrača svoje momčadi.

„Trud i uporan rad su se isplatili, vratili me u prvu jedanaestoricu, a dobrim igrama pokušavam opravdati povjerenje koje mi trener Miše ukazuje. U Sarajevo putujemo bez straha, Željo je veliki favorit, i sve osim poraza za našu momčad bio bi veliki uspjeh. Ne želim biti neskroman, ali vjerujem da mi to, pa i bez trojice standardnih prvotimaca, možemo ostvariti. Igramo sve bolje, cijela je momčad u uzlaznoj putanji forme, određene novine u treninzima, načinu igre i pripremama za utakmicu unio je i trener Ante Miše…! Vidjet ćemo, borit ćemo se pa što bude, a bijelu zastavu sa sobom sigurno ne nosimo”, poručuje Dedić pred gostovanje u Sarajevu.

Za susret sa Željezničarom u startnoj postavi bit će: Živković – Jurčević, Imamović, Brekalo, Hasanović – Badrov, Kapetan, Kožulj, Šišić (Dedić) – Dilaver, Smriko.

Na pričuvnoj klupi mjesto će nači: Kovač, Alić, J. Šantić, Livaja, Dedić (Šišić), Livančić, D. Šantić.

Zvonimir Čilić