Želite odmor pun adrenalina: U Mostaru se 15 metara iznad zemlje možete ljuljati na najvećoj ljuljački u BiH

U Južnoj Africi možete roniti s ajkulama, sjevernom cestom Yungas u Boliviji, poznatijom kao cesta smrti, možete se spuštati biciklom, u Finskoj će izrezati veliku rupu u ledu, i baciti vas u ledenu vodu da plivate i testirate izdržljivost…

U Mostaru u BiH adrenalin ćete osjetiti na najvećoj ljuljački u BiH. Naime, Sportsko-avanturistički park Fortica u funkciju je pustio ljuljačku napravljenu iznad Mostara. Ljuljačka se nalazi 15 metara iznad zemlje i omogućava 10 metara dužine ljuljanja.

Namijenjena je za odrasle osobe i nalazi se ispod staklenog vidikovca s kojeg se pruža pogled na Mostar što ljuljanje čini još zanimljivijim. (Uzvišenje Fortica nalazi se istočno od Mostara na nadmorskoj visini od 500m).

Istinski ljubitelji adrenalina će ljuljajući se uživati u ovoj jedinstvenoj atrakciji, u pogledu na prelijepi Mostar.

Mnogo je mjesta u BiH u kojima ovog ljeta možete uživati. Priroda će sigurno pomoći da regenerirate tijelo i duh. Neka jedna od stanica bude i Mostar i neponovljivo iskustvo ljuljanja. Naravno za one željne adrenalina.

I kad samo pomislite kako ne možete vjerovati da neko smije okusiti ovu neponovljivu avanturu, sjetite se samo da ima i onih kojima je stajanje na vrhu aviona u letu iznad Engleske pravi izazov.