Zdravo, a jeftino: Probajte ove namirnice

Zdrava hrana često se povezuje s višom cijenom, no to u velikom broju slučajeva jednostavno nije istina – ima dovoljno namirnica koje su jeftine, a vrlo zdrave i ukusne.

Humus – poznati bliskoistočni namaz prepun je vlakana, ima manje masnoća od majoneze i izraženiji okus, a možete ga koristiti u sendvičima, na pizzi ili kao dodatak jelima. Jesmo li spomenuli da se jednostavno priprema?

Maslac od kikirikija – prava proteinska bomba koja će svojim odličnim okusom sjajno začiniti gulaš, juhu ili curry, a možete ga koristiti i kao dodatak umacima od povrća.

Pržene paprike – jednostavno da jednostavnije ne može biti, kupite paprike, ispecite ih i spremite u teglicu ili zamrzivač. Odličan dodatak sendvičima, juhama, gulašima ili salatama, prepune su vitamina A i C.

Tikve – bundeve i slični plodovi mogu se držati dugo u izvornom obliku, a možete ih i očistiti i zamrznuti. Miksajte, pržite, radite juhe, pire ili smoothie, prenosi Metro – portal.hr. Odličan izvor karotena i vlakana, a o okusima da ne govorimo.

Za kraj, vegetarijanski burger – sjajna zamjena za meso, stavite u njega što god vam padne na pamet, bit će ukusan i zdrav.