Zdravko Bošnjak novi predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a

Novi predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a općine Travnik je ratni zapovjednik, umirovljeni bojnik, Zdravko Bošnjak. Tako je, naime, odlučeno na izbornom Saboru općinske organizacije UNRO HVO-a, a na mjestu predsjednika Bošnjak je zamijenio Sreću Čuturića.

Uz Zdravka Bošnjaka u Vijeće Udruge izabrani su: Zvonko Vuković, Boris Puđa, Marinko Jurišić – Špiro, Ivo Lučić – Brica i Srećo Čuturić. Na Saboru je usvojeno izviješće o radu i financijsko izviješće, a uz članove Udruge prisutni su bili i gosti: Jozo Stojak – Mungos, predsjednik srednjobosanske UNRO, Ljupko Sučić, predsjednik Odbora za ratne stradalnike općine Travnik, Niko Grganović, predsjednik Općinskog vijeća Travnik i brigadir Duško Grubešić iz Busovače.

Prigodnim riječima okupljenim se obratio Ljupko Sučić, te novoizabrani predsjednik Zdravko Bošnjak koji je, uz riječi zahvale na ukazanom mu povjerenju i izboru kazao: „Mnogo što još treba raditi i uraditi, mada mogu reći da mi uglavnom imamo odgovarajući status i donekle zadovoljavajući tretman. Međuti, moj glavni zadatak je maksimalno se založiti i izboriti za dignitet ove Udruge i svakog njezinog člana i zajedno s drugim udrugama izboriti se za dignitet HVO-a i Domovinskoga rata na koje, mnogi, iz „busije“ jurišaju podmetanjima, lažima i na druge neprimjerene i krajnje nekorektne načine“

Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a općine Travnik ima 50 članova, a osmorica s tim statusom preminula su u vremenu od kada je Udruga osnovana.

Reklama