Zbog fingiranja prometnih nesreća uhićeni službenici MUP-a ŽSB

Policijski službenici Federalne uprave policije su 10. srpnja, u suradnji s Ministarsvom unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Travniku, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju dokumentiranja krivičnih djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, a u vezi sa krivičnim djelima “Ovjera neistinitog sadržaja” u stjecaju s kaznenim djelom “Prijevare”.

U sklopu navedenih aktivnosti, lišene su slobode tri osobe i to policijski službenik koji obnaša dužnost zamjenika zapovjednika za promet PS Travnik, inicijala G.P. (1989.), državni službenik Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB, inicijala S.G. (1988.) i D.A. (1988.).

Oni se sumnjiče da su se tijekom 2019. i 2020. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, organizirali s ciljem fingiranja prometnih nesreća na području općine Travnik, na način da su po potrebi angažirali treće osobe koje su, uz određenu novčanu naknadu, sudjelovale u izvršenju navedenih krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća, piše Večernji list.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te su G.P. i A.D. u zakonskom roku predati na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu ŽSB, nakon čega im je određen jedomjesečni pritvor, dok je osoba S.G. nakon kriminalističke obrade po nalogu nadležnog tužitelja puštena na slobodu.

Protiv osumnjičenih je podneseno Izvješće o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju aktivnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela i izvršitelja, priopćeno je iz FUP-a.