Zbog 5000 KM košarkaši ne idu u premijer ligu?!

naslovnaSudeći prema informacijama koje smo u zadnjih nekoliko dana mogli pročitati na internetu i čuti u sportskim krugovima, sport više nije na velikoj cijeni u našem gradu. Mladi naraštaji iz svih grana sporta redom osvajaju odličja na raznim državnim, europskim pa i svjetskim natjecanjima a njihova volja, trud i talent prevazilaze nedostatak financijske i moralne potpore okoline.

Naši su stolnotenisači, judaši, karataši, šahisti, rukometaši, odbojkašice, ragbijaši, nogometaši i košarkaši najbolji promicatelji našeg grada i nositelji neke svjetlije budućnosti. Ipak, osim nogometa, sport u Vitezu ne nailazi na podršku odgovornih institucija pa se mladi naraštaji mogu nadati samo pomoći od svojih najbližih ili su prinuđeni sreću tražiti u drugim klubovima nekih drugih gradova pa i država gdje se to više cijeni.

Košarkaši Viteza nedavno su, nakon odustajanja Brotnja od natjecanja u najvišem rangu BiH pozvani da se natječu u premijer ligi Bosne i Hercegovine, no zbog nedostatka pomoći općinske vlasti, najvjerojatnije će biti prinuđeni odbiti ovu ponudu. Godišnji troškovi za natjecanje u Premijer ligi samo su za 20.000 KM veći nego li je to bio slučaj u A1 ligi Herceg-Bosne. Važno je napomenuti kako bi Klub uz pomoć sponzora prikupio 15000 KM, a ostatak od 5000 KM im je obećala Općina da bi sutradan ponudu povukla uz obrazloženje da “trenutno nemaju dovoljno sredstava”.

U vrijeme kad mladi teško pronalaze posao, kada su sve više na ulici i u kafićima i kad je sport trenutno jedna od svijetlijih točaka našeg grada, teško je povjerovati da će svi oni mladi ljudi, na koje smo trenutno ponosni, samo iz velike ljubavi prema svome gradu dozvoliti da njihov talent “trune” u okruženju koje to ne cijeni.

Upravo zbog navedenog razloga, “trenutnog nedostka sredstava”, čekat ćemo neka bolja vremena kako bi napunili skupu Gradsku sportsku dvoranu i uživali u vrhunskim sportskim događajima. Podsjetimo se u galeriji kako bi trebale izgledati tribine naše Gradske sportske dvorane u Vitezu.

IMG 4999

IMG 5001

IMG 5003IMG 5035

IMG 5306IMG 8731IMG 8749