Zbližavanje Bosanaca i Hercegovaca kroz kulturnu baštinu središnje Bosne

Članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma, Udruge studenata politologije i drugih studija koji se bave politološkim temama Sveučilišta u Mostaru borave u SBŽ-u. Iako Udrugu čine studenti iz cijele BiH, koji studiraju na Sveučilištu, njihovi dosadašnji projekti bili su uglavnom vezani uz Mostar.

– Odlučili smo svojim sljedećim projektom, pozornost posvetiti upravo problemima SBŽ-a. Ovoga smo se puta ‘maknuli’ od nacionalnih tema, te naglasak stavili na kulturnu baštinu, po kojoj je središnja Bosna poznata. Problem odvajanja Bosanaca i Hercegovaca nametnuo se sam po sebi, priopćeno je iz HSPF-a.

Projekt koji su nazvali „Zbližavanje Bosanaca i Hercegovaca kroz kulturnu baštinu središnje Bosne” sastoji se od posjeta muzejima, samostanima, mjestima stradanja HVO-a, javne tribine koja će se održati u Kiseljaku. Program počinje danas posjetom Bugojnu, polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima Bugojna, nastavlja posjetom bugojanskom župnom uredu i razgovorom s mjesnim župnikom fra Vinkom Sičajom.

Iduće odredište je Travnik. Studente će ugostiti general HVO-a Ilija Nakić.

VL / HB.org