Završne pripreme nogometaša Viteza u Međugorju

Sedam dana prije početka proljetne sezone Vitez je imao generalnu probu u Sarajevu protiv snažnog Olimpica. Utakmica je završena rezultatom 2:2, golove za Vitez postigli su stoper Brekalo i veznjak Kapetan, a čini se da su mladići trenera Ante Miše propustili priliku i pobijediti favorizirane Sarajlije.

„Zadovoljan sam, igrali smo vrlo dobro, dva puta vodili, a igrali smo protiv momčadi koja spada u sami vrh BH nogometa. Posebno dobro igrali smo dok je na terenu (do 60. minute op.a.) bila naša, uvjetno rečeno, prva jedanaestorica (Živković, Jurčević, Imamović, Brekalo, Alić, Jurić, Kapetan, Šišić, Dedić, Smriko, Vidović)”, kazao je Miše te dodao kako se na ovoj utakmici pokazalo da je momčad trkački potpuno „fit, ali i dalje povremeno gubi koncentraciju u svom šesnaestercu, posebno u situacijama kada lopta stiže ubačena iz prekida”.

Zadovoljan sam našom igrom u fazi sprječavanja protivnika u fazi iznošenja lopte iz svoje obrambene linije, a ne mogu biti potpuno zadovoljan završnim pasovima naših veznih igrača. Također, nije bilo teško uočiti da ponekad sporo i nedovoljno kvalitetno iznosimo loptu i krećemo u napad”, naglasio je Miše, dodajući kako je, ovom utakmicom, razriješio dilemu komu povjeriti mjesto lijevog bočnog. „Branković je rekonvalescent, u debelom je zaostatku u fizičkoj spremi, kandidata za njegovu zamjenu bilo je više, no dobrom igrom protiv Olimpica, te me dileme oslobodio Alić”.

Od danas (ponedjeljak) završnu glazuru forme momčadi Miše će raditi u Međugorju, gdje će ostati do subotnjeg susreta sa Zrinjskim u Mostaru. „Bit će to rad na uigravanju linija, radit ćemo na otklanjanju uočenih propusta u dosadašnjim pripremnim utakmicama i spremati se da se „nabrijani” i taktički potpuno spremni u subotu suprostavimo izvrsnoj momčadi Zrinjskog”, poručio je Miše.

U Međugorje putuju 24 igrača, svi su, kako naglašava Miše, u konkurenciji za mjesto u zapisniku protiv Zrinjskog, a to su: Živković, Perković, Branković, Hećo, Badrov Livaja, Šantić, Garić, Dedić, Smriko, Dilaver, Šišić, Imamović, Brekalo, Livančić, Jurić, Vidović, Jurčević, Mišić, Kapetan, Hasanović, Alić, Isaković i Domazet.

Zvonimir Čilić