Završetak radova na izgradnji mosta preko rijeke Lašve očekuje se do kraja mjeseca

Završetak radova na izgradnji mosta očekuje se do kraja mjeseca srpnja, potvrđeno je iz Službe za poduzetništvo i lokalni razvitak općine Vitez.

Podsjetimo, izvođenje radova na izgradnji mosta preko rijeke Lašve počelo je polovicom litopada prošle godine, s rokom za izvođenje od 180 radnih dana.

“Izvođač radova je do sada zavšio preko 95 % predviđenih radova, preostalo je da se betoniraju trotoari, postavi ograda i most asfaltira. Rok od 180 radnih dana još uvijek nije istekao. Završetak radova na izgradnji mosta očekuje se do kraja mjeseca srpnja”, priopćeno je iz Službe za poduzetništvo i lokalni razvitak općine Vitez.

Usporedo s izgradnjom mosta, rade se i pristupne prometnice za most. Radovi na izgradnji pristupnih prometnica odvijaju se usporeno zbog podzemnih instalacija na trasi prometnica. Naime, na trasi pristupnih prometnica nalaze podzemni elektrokabeli visokog napona, instalacije HT ERONETA, instalacije TELEMACHA, te vodovodne i kanalizacijske instalacije. Sve instalacije koje se nalaze na trasi pristupne prometnice su osigurane prema zahtjevima vlasnika instalacije, a u narednom razdoblju očekuje se ubrzano izvođenje ugovorenih radova na izgradnji pristupnih prometnica za most.