Završeni 14. “Šopovi dani na Plivi”

U organizaciji jajačke podružnice Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, u Jajcu je završeno 14. izdanje tradicionalne pjesničke manifestacije “Šopovi dani na Plivi”, koje je održano od 5. do 10. listopada, priopćeno je danas iz HKD “Napredak”.U sklopu manifestacije upriličena je, uz ostalo, promocija Zbornika nagrađenih učeničkih radova u sklopu Šopovih dana na Plivi u posljednjih pet godina te književne večeri i susreti, dok je središnja pjesnička večer održana u petak i na njoj su objavljena imena dobitnika nagrada za najbolje literarne radove.

Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena liku i djelu hrvatskog pjesnika za djecu, pripovjedača, dramskog pisca Šime Ešića, a jajačkoj publici su se, osim Ešića, predstavili i jajački pjesnici i pisci, kako mlađi tako i stariji.

Ovogodišnje Šopove dane na Plivi zatvorio je općinski načelnik Edin Hozan na koncertu koji je održan u subotu, 10. listopada, a na kojem su nastupili “Viteški akordi” iz Viteza, tamburaški sastav “Zlatne žice” iz Bugojna, Napretkov zbor “Nikola Šop” te mandolinski sastav “Stjepan Tomašević”.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi pomogli su: Općina Jajce, Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Vlada Republike Hrvatske, Vlada Srednjobosanske županije, Središnja uprava Napretka Sarajevo, Elektroprivreda HZHB Mostar i HT “Eronet”, navodi se u priopćenju.