Završena treća faza uređenja Središnjeg spomen obilježja u Križančevom Selu

Uoči još jedne tužne obljetnice, 28 godina od stradanja civila i pripadnika HVO-a u Križančevom Selu kod Viteza, završena je treća faza uređenja Središnjeg spomen obilježja.

Kako je za Radio Vitez rekao Karlo Grabovac, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Vitez, u okviru ove faze raniji simbol stradanja Hrvata, spomen obilježje u obliku slova “V”, zamijenjeno je novim, urađenim u crnom mramoru.“Do konačnog završetka ovog projekta, koji je inicirala UDVRD HVO ŽSB, a financiran je iz sredstava županijskog Proračuna, preostalo je urediti okoliš oko Središnjeg spomen obilježja i pristupni put”, kazao je Grabovac, dodajući kako su za to potrebna značajna financijska sredstva.

“Samo za ovu, treći fazu, kada smo zbog dotrajalosti bili prinuđeni zamijeniti bivše spomen obilježje novim, utrošeno je oko 11 tisuća KM”, potvrdio je Karlo Grabovac, ističući kako se, usporedo s uređenjem Središnjeg spomen obilježja u Križančevom Selu, radi i na uređenju spomenika poginulim braniteljima u Gačicama, koje je u završnoj fazi.

Novi-dokument-8.-pro-2021.-11.06Preuzmi

U srijedu, 22. prosinca 2021. godine, u 11 sati, bit će služena sveta misa u crkvi svetog Leopolda u Dubravici. Za 12,15 sati najavljeno je formiranje kolone sjećanja, koja će ispred crkve krenuti prema Središnjem spomen obilježju u Križančevom Selu, gdje će se u 13 sati položiti vijenci i upaliti svijeće, te izmoliti opijelo za sve poginule branitelje i civile.

(Radio Vitez)