Završena akcija uređenja dječjeg parka

Igra-djeceU okviru projekta „Protiv stigme, diskriminacije i socijalne isključenosti osoba oboljelih od PTSP-a u SBK-a” danas je uspješno završena akcija uređenja dječjeg parka u Vitezu. Akcija uređenja dječjeg parka trajala je proteklih tjedan dana, a završena je danas svečanim presijecanjem vrpce polaznika Dječjeg vrtića Vitez.

Sudionici aktivnosti uređenja dječjeg parka u Vitezu su UBIDR liječenih od PTSP-a Vitez, Centar za mentalno zdravlje JU Dom zdravlja Vitez, Udruženje „Leptir” Bugojno, Dječji vrtić Vitez, učenici srednje i osnovne škole Vitez. Podršku tijekom realiziranja navedene kampanje pružili su Općina Vitez, Županijski odbor HDZ-a BiH ŽSB‚ poduzeće Vitkom’ Vitez, Grateks d.o.o Sarajevo’, Dječji vrtić Vitez, Osnovna škola ‚Vitez’, Srednja škola ‚Vitez’.

U okviru Projekta „Protiv stigme, diskriminacije i socijalne isključenosti osoba oboljelih od PTSP-a u SBK-a” kojeg realizira Udruženje „Leptir” Bugojno u partnerstvu sa Udruge Branitelja Invalida Domovinskog Rata liječenih od PTSP-a općine Vitez, Centrom za mentalno zdravlje Vitez pokrenuta je kampanja „Antistigma u društvu osoba oboljelih od PTSP-a”. Ista je imala za cilj smanjiti stigmu i diskriminaciju osoba oboljelih od PTSP-a. U okviru ove kampanje realizirana su i dva okrugla stola na temu‚ Stigmatizacija oboljelih od PTSP-a’ i ‚Socijalna i radna rehabilitacija’ kao i psihosocijalne radionica za osobe oboljele od PTSP-a.

„Ovaj projekt bitan je za djecu, kao i sve Vitežane, a poseban značaj ima i za osobe oboljele od PTSP-a, zbog njihove socijalno-radne rehabilitacije, da se osjete kao korisni članovi zajednice, što i jezu. Ovo uređenje završna je aktivnost naše kampanje”, kazala je Žana Topalović Tomić, glasnogovornica kampanje.

Otvorenje-parkaSvecanost-u-parku