Završen prvi dio projekta “Ujedinjeni u različitosti”

Oko 140 učenika srednjih škola iz 11 općina Srednjobosanske županije sudjelovalo je u ciklusu edukativnih radionica na temu kulturno-povijesnog naslijeđa, u okviru projekta „Ujedinjeni u različitosti“, koji realizira Centar za edukaciju mladih uz potporu Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

Ovim je završen prvi dio projekta koji ima za cilj kroz kulturno-povijesno naslijeđe općina Srednjobosanske županije, promovirati suživot, zajedništvo, ljepotu življenja, običaje, kulturu, te aktivizam i građansku odgovornost.

Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik i Vitez dobili su vršnjačke edukatore na temu kulturno-povijesnog naslijeđa Središnje Bosne, koji će educirati svoje školske kolege o zajedničkim vrijednostima i kulturnom blagu ovog kraja.

U drugom dijelu projekta koji počinje nakon zimskog raspusta, učenici iz svake općine će zajednički osmisliti prezentaciju svoje općine koju će prikazati u svibnju 2020. godine svojim vršnjacima iz Srednjobosanske županije na Sajmu gradova ŽSB, koji će biti održan na travničkoj tvrđavi „Stari grad“, kao završna aktivnost projekta.

Projekt „Ujedinjeni u različitosti“ financiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.